• 09 Temmuz 2024 07:41
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Ziyaretçi sayısı arttığı halde İstanbul’da da doluluk oranı beklenenin altında”

Bu haberi dinleyin
09 Temmuz 2024 “Ziyaretçi sayısı arttığı halde İstanbul’da da doluluk oranı beklenenin altında”

İstanbul Derneği (ISTTA) Başkanı Murtaza Kalender, gelen ziyaretçi sayısı artarken otellerin doluluk oranının beklenenin altında olduğunu belirterek “İstanbul’da iyi olmazsa, Türkiye’de de iyi olmaz” dedi.

İstanbul’da iyi olmazsa, Türkiye’de de iyi olmaz. İstanbul’da turist olmaz ise, Türkiye’de de turist olmaz. İstanbul’a gelen turist sayıları organik olarak, Kapadokya, Kuşadası, Pamukkale ve tüm Anadolu‘daki otel doluluk oranlarına yansıyor. Kısacası İstanbuli demek, Türkiyei demektir” ” diyen Kalender, 

Yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Olağanüstü bir durum olmamasına ve gelen turist sayısının önceki yıllara oranla artmasına rağmen otellerdeki doluluk oranının mevsim ortalamaları ve beklenenin altında olmasını birden fazla nedeni olduğunu söyleyen Kalender şunları söyledi, “Birinci neden olarak, Covid19 döneminden sonra uluslararası arenada rakip destinasyonu sayısı fazlalaştı. Bunların başında yer alan Vietnam,, Azerbaycan, Balkan ve Kafkas ülkelerinin turist sayılarını bir önceki yıllara göre ortalama yüzde 50’ye yakın arttırdığı görülüyor.

Bu destinasyonların turist sayılarını arttırmasının nedeni, ülkelere giriş vizelerinin kaldırılması veya kolaylaştırılması, vize ücretlerinin 35 USD civarlarında bulunması, uçuş kolaylığı ve fiyatların daha uygun olmasıdır.rıca konaklama, yiyecek – içecek, müze ve ören yerleri giriş ücretlerinin Türkiye’ye göre daha makul fiyatlarda olması, bu destinasyonları daha cazip hale getiriyor.

Mısır, Vietnam gibi ülkeler de deniz, kum, güneşinde gerek sundukları her şey dahil sistem konaklamaları, gerekse de plaj ve sahil zenginliği açısından ülkemiz kadar iddialı durumdalar.

Bunlar sebeplerden sadece birkaçı. Bu sebeplerin çoğu bizden kaynaklı oluşan nedenler ve gerekli önlemleri almamamızdan kaynaklıdır.