• 03 Temmuz 2024 06:59
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Yunanistan’da otelciler aşırı ziyaretçiye yönelik önlemleri destekliyor

Bu haberi dinleyin
03 Temmuz 2024 Yunanistan’da otelciler aşırı ziyaretçiye yönelik önlemleri destekliyor

 

Yunanistan’da hükümetin aşırı ziyaretçi trafiğine önlem kapsamında aldığı kruvaziyer gemilerine sınırlama kararımı otelciler destekliyor.

Santorini Otelciler Derneği Başkanı Antonis Pagonis, Santorini'de aşırı ziyaretçi sorunu bu aşamada yaşanmadığını, ancak şimdiden önlem alınmasını desteklediklerini açıkladı.

Pagonis, kendisi ve meslektaşlarının Miçotakis'in bazı sınırlamalar getiren kararlarını desteklediklerini, bunun da gerekli oluğuna inandıklarını belirterek, "Turistlerin güzel adamızı keşfedebilmesi için" kruvaziyer gemileriyle gelen ziyaretçilere en az on saat kalma zorunluluğu getirilmeli” dedi.

Yanaşacak kruvaziyer gemisi sayısının kısıtlanacağı Mikonos'a 2023'te 750 kruvaziyer gemisi yaklaştı. Bu da önceki yıla göre yüzde 23'lük bir artışa karşılık geliyor.

15.000 nüfuslu Santorini adasına da geçen yaz 800 kruvaziyer gemisinin yanaştığı ve bu gemilerle gelen 1,3 milyon ziyaretçinin adayı gezdiği belirtiliyor. Santorini’ye gemilerle gelenlere ek olarak her yıl 700.000 turist geldiği adaya yılda toplam yaklaşık iki milyon ziyaretçi geldiği, bunların da çoğunun Mayıs ve Ekimları arasında geldiği belirtilerek hükümetin gemilere sınırlama getirirken bunun da dikkate alındığına işaret ediliyor.