• 31 Mayıs 2024 01:10
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Yıldızlı otel sayısındaki ters piramit fiyat baskısı yaşatıyor”

Bu haberi dinleyin
31 Mayıs 2024 “Yıldızlı otel sayısındaki ters piramit fiyat baskısı yaşatıyor”

Türkiye Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin, turiste yaşanan sorunlardan birinin de turistik tesislerin dağılımının “ters piramit” oluşturmasından kaynaklandığını söyledi.

Narin’e göre, “Tesislerdeki yıldız sayısı açısından yerleşmiş ters piramit fiyat baskısı yaşatıyor”

Ekonomi Gazetesi’nden Vahap Munyar’ın İş Dünyasıyla Diyalog köşesinden aktardığı bilgiye göre TTYD Başkanı Oya Narin şunları söylüyor:

‘Turistik tesislerin daha az bir bölümünün 5 yıldızlı olması gerekiyor. Tesislerin büyük bölümünün 4, 3, 2, 1 yıldızlı olması daha doğru bir dağılım sağlar. Ancak, bizde tesislerin büyük çoğunluğu 5 yıldızlı.

Tesislerin büyük çoğunluğunun 5 yıldızlı olması fiyat baskısı yaratıyor.

Önemli rakibimiz’da tesislerin büyük çoğunluğu 4, 3, 2, 1 yıldızlı. Bizde 80’li, 90’lı yıllarda 5 yıldızlı tesis yapımı yoğunlaştı. Talep az olduğunda 5 yıldızlı tesislerin fiyatı da düşüyor. Kıyı şeridinde 4, 3, 2, 1 yıldızlı tesis olmayınca düşük bütçeli ailelere uymuyor.”

Yeni dönemde 1, 2, 3, 4 yıldızlı tesisleri daha fazla üretelim ki 5 yıldızlılarımız hak ettiği fiyatla iş yapabilsin.

2033’e kadar yeni bir plana ihtiyacımız olduğunu düşünüyoruz. DPT’nin yaptığı planlar bittikten sonra bazı sektörlerde çok planlı yol alınamadı. Bir plan olduğu zaman, geleceğe yönelik model ortaya konulduğunda yatırımcıyı heyecanlandırabilir.