• 08 Şubat 2024 01:26
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Yerli turiste ‘Milliyetçilik’ çağrısı: "Ülkende Kal, Ülke Senin Keşfet"

Bu haberi dinleyin
08 Şubat 2024 Yerli turiste ‘Milliyetçilik’ çağrısı: "Ülkende Kal, Ülke Senin Keşfet"

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, Avrupa’da yaşayan Türklerin tatil amacıyla Türkiye’yi seçmesinin çok değerli olduğu belirtti. Kavaloğlu, yerli turiste de ‘turizmde milliyetçilik’ çağrısı yaparak,  “Antalya ve Ege’de tatil yapmak istemeyen yerli turistin Kuzey Kıbrıs’a gitmesini öneririm” dedi.

Bloomberg HT’nin Seans Ortası programına katılan Kavaloğlu, günyadaki tüm destinasyonlar kendi vatandaşlarını ülke içinde tatile yönlendiriyor. Özellikle pandemi sonrası dünyada iç pazar  potansiyelleri  kayda değer artış gösterdi. Türkiye'de de "ülkende kal, ülke senin keşfet" kampanyaları başlatmayı planlıyoruz. Sadece Antalya'da keşfedilecek binlerce ürünümüz var, özellikle çocuklu ailelerin keşfedip  çocuklarına güzel anılar yaşatacağı tatil fırsatları var. " dedi.

Kavaloğlu, Türkiye ve’ın tatlı-sert bir rekabet içinde olduğunu ve tatil tercihlerinde yerli destinasyonların önemli olduğunu belirtti.’ın Türk vatandaşlarına adalar için vize serbestisi getirmesi konusunda ise yerli turistlere milliyetçi bir tutum sergileme çağrısında bulundu. Kavaloğlu, “Eğer Ege’de ve Antalya’da tatil yapmayacaklarsa, Kuzey Kıbrıs’ta tatil yapmalarını öneririm.

Ayrıca, bizim iç pazarımız olarak adlandırdığımız yerli turistin, kendi ülkemizin vatandaşlarının refah seviyesi, tatile çıkma ihtiyaçları bizler için çok değerli. ” şeklinde konuştu.