• 30 Mayıs 2024 08:54
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Yerel yönetimler turizmde daha etkin olmalı”

Bu haberi dinleyin
30 Mayıs 2024 “Yerel yönetimler turizmde daha etkin olmalı”

 

Türkiye Otelciler Birliği'nin (TÜROB)lık toplantısına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Yerel yönetimler aslında tahmin edildiği kadar sürecin içerisinde değil. Belediyeler aslında imar veya şehircilik dışında yetkisiz pozisyonda” dedi.

“Bu noktada iş birliğinin en üst seviyeye taşınmasıyla ilgili çağrılarımız ve taleplerimiz olsa da arzu ettiğimiz seviyede değiliz” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Turizmin hak ettiği seviyeye ulaşması için yerel yönetimlerin çok daha etkin olması şart. Dünyadade en üst seviyeye ulaşmış ülkelerde belediyelerin yetkileri yüzde 70-80 iken, bizde ancak yüzde 20-30’dur. Bu belediyeler kendi meclisleri üzerinden birçok düzenlemeyi yapabilir be hayata geçirebilir. Ülkemizdeki mevzuat bu anlamda uygun değil.” 

Konaklama Vergisi belediyelerle paylaşılmalı

Belediyelerin alanında daha güçlü yatırımlar yapabilmesi için konaklama vergisinin yerelde belediyelerle paylaşılmasının şart olduğunu belirten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Turizm açısından dünyanın en büyük hazinesinin üzerindeyiz. Bu değeri korumak ve İstanbul’unden daha fazla pay almasını sağlamak hepimizin temel amacı" dedi.