• 27 Şubat 2021 00:07
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

'Üç lüks otel yapacağız' diye işe başlayan Arap sermayeli Merosa konkordato ilan etti

Bu haberi dinleyin
27 Şubat 2021 'Üç lüks otel yapacağız' diye işe başlayan Arap sermayeli Merosa konkordato ilan etti

Sapanca’da üç adet 6 yıldızlı otel yapacaklarını söyleyen Arap sermayeli Merosa şirketin konkordato ilan etti.

T54'teki haberde şöyle deniyor:

2013-2014 yıllarında Sapanca’da iki değerli arazi Sakarya Valiliği tarafından Arap sermayeli Merosa Şirketler Grubu’na tahsis edilmiş, arazilerin tahsisleri törenle yapılmıştı. Her iki törende dönemin Valisi Mustafa Büyük bu yatırımların Sapanca'ya büyük katkı sağlayacağını söylemişti. Şirketin de bir arazisi vardı ve Merosa Sapanca'ya ikisi 5 yıldızlı biri ''7 yıldızlı'' olmak üzere 3 otel inşa edecekti.

Otellerden birinin inşaatı Ünlüce-Kuruçeşme'de başladı. Kaba inşaat devam ederken meydana gelen heyelan sonrası inşaat durdu. Zora giren firma inşaatı tamamlayamadı. Diğer iki otelin inşaatı ise hiç başlamadı. Genel Yayın Müdürümüz (Sezai Matur) daha önce yazdığı yazılarda şirketin zora girdiğini belirterek tahsislerin kaldırılmasını istemişti. Ancak bu yapılmadı.

Borç batağındaki şirketin Genel Müdürü Yusuf Katipoğlu Sakarya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak konkordato talebinde bulundu. Mahkeme 3 süreyle Şirket ve Yusuf Katipoğlu hakkında geçici mühlet verilmesine karar verirken şirkete geçici konkordota komiseri olarak Prof. Dr. Ali Taş, Prof. Dr. Habib Yıldız ve Prof. Dr. Sebahattin Karabinar'n atanmasına karar verdi. Mahkeme şirkette alacaklı olanların 7 gün içinde mahkemeye başvurmalarını istedi.'