• 31 Mart 2023 08:34
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Türkiye’nin Rusya’da pazar payı yüzde 50, günde 171 uçak inecek

Bu haberi dinleyin
31 Mart 2023 Türkiye’nin Rusya’da pazar payı yüzde 50, günde 171 uçak inecek

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) yaz sezonu satışlarında Türkiye’nin açık ara ilk sırada olmaya devam ettiğini, Türkiye'nin payının yüzde 50-55 düzeyinde olduğunu açıkladı.

ATOR’dan yapılan açıklamada tur operatörlernden alınan bilgiye göre yaz sezonu paketlerinin yüzde 30-35'inin satıldığı belirtilerek, “Erken rezervasyon kampanyası sırasında tur operatörleri yalnız indirim sağlamakla kalmayıp,nı zamandarıcalıklı ödeme koşulları da sağladı” deniyor.

Tur operatörleri verileri

Açıklamada Coral Travel gibi bazı tur operatörlerinin, 31 Mart dahil Türkiye'ye bir tur rezervasyonu yaptıran tüm müşterilere, turun yapılacağı tarihten 14 gün öncesine kadar iptal edilirse geri ödeme garantisi verildiği belirtiliyor.

ATOR Dışden Sorumlu Başkan Yardımcısı Artur Muradyan, ATOR verilerine göre, büyük tur operatörleri, kampanyanın sonunda Türkiye'deki yaz çeşitlerinin yüzde 30-35'inden fazlasını sattığını söyledi.

Bu arada en büyük tur operatörleri; Coral, Anex, Pegas, Fun&Sun, Intourist, TEZ Tour ve Biblio-Globus ‘un koydukları uçak seferleri dikkate alındığında’dan Türkiye’ye gidecek turist sayısının geçen yıla göre yüzde  yüzde 30-40 artış planladığı belirtiliyor.

Her gün 171 uçak inecek

Türkiye, hazirandan itibaren'dan her gün 171 uçak karşılamaya hazırlanıyor. 

İzvestiya gazetesi, haziranından itibaren kurumu'nun Türkiye'ye sefer sayısını yüzde 50 artırma karan aldığını yazdı. 

Habere göre yazın'dan Türkiye'ye haftada bin 200 uçak seferi yapılacak. 

Planlamaya göre'daki 10şirketi 750 uçuşu, Türk Hava Yolları da geriye kalan 450 uçuşu gerçekleştirecek. Türkiye'ye en fazla direkt seferlerin İstanbul, Antalya,, Dalaman ve İzmir'e yapılması planlanıyor.

Rusya’dan Türkiye’ye bu yıl için 10Türkiye'ye uçacak. Bunlar Southwind Airlines, Türk Hava Yolları, Nordwind Airlines, Azur air, Pegasus Airlines, Corendon Airlines, Red Wings, Aeroflot, Azimuth, Yamal.