• 16 Eylül 2024 07:39
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Turistik amaçlı kiralar Rekabet Kurulu’nun merceğinde

Turistik amaçlı olarak kısa süreliğine ev kiralamak isteyenler, dikkat çekmesi için 1 TL, 5 TL gibi komik rakamlara ilan vermeleriyle gündemde.

Bu haberi dinleyin
16 Eylül 2024 Turistik amaçlı kiralar Rekabet Kurulu’nun merceğinde

TRT Haber'in haberine göre Ticaretlığı'na bağlı Reklam Kurulu, aldatıcı konut ilanlarını mercek altına aldı. İlanları denetleyen Kurul, yanıltıcı nitelikte olanlara ceza uyguluyor. Geçtiğimizlarda 690 liralık ev ilanına ceza yağdıran Reklam Kurulu, bu kez de 1 liradan ve 20 bin liradan satılık ev ilanı verildiğini tespit etti.

Genellikle turistik amaçlı olarak ve piyasayı bilmeyen kişilere koşa süreliğine kiralanan ev ve tesislerde yaşanan bu sorunun denetim altona alınacağı belirtilirken, aldatıcı ilanlar hakkında yayın durdurma kararı ve para cezası uygulandığı belirtildi.

"Tüketicinin ölçülü hareket etmesini bekliyoruz"

Tıklama tuzağı olarak isimlendirdikleri bir olayın burada söz konusu olduğunun altını çizen ASBÜ Öğretim Üyesi Merveşegül Kulular, "Tüketicileri tuzağa çekmek için tüketicilerin hoşuna gidecek meblağlar üzerinden çeşitli reklamların verilmesi durumu söz konusu." dedi.

Kulular, "1 TL, 5 TL gibi çok düşük meblağlı ilanlara karşı ihtiyatlı yaklaşmalarını tavsiye ediyoruz. Teyakkuzda olmalarını tavsiye ediyoruz. Nitekim bir ürünün benzerleri ile takriben aşağı yukarı benzer fiyatta olmasının makul bir tüketicinin ölçülü hareket etmesini bekliyoruz." diye konuştu.

 

Yorumlar

  • Lütfen Bekleyin.

Yorum Yaz