• 28 Haziran 2024 07:40
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

‘Turist istemiyoruz’ diyen Mayorka’ya gelenler yüzde 15 arttı

Bu haberi dinleyin
28 Haziran 2024 ‘Turist istemiyoruz’ diyen Mayorka’ya gelenler yüzde 15 arttı

 

İspanya merkezi ve tek tek bölgeler için aşırı ziyaretçi trafiğini kısmaya çalışırken gelenler artmaya devam ediyor.

Ülkenin bir çok bölgesinde yerel halkın “ Yeter, artık turist istemiyoruz” sloganıyla gerçekleştirdiği eyulemlere rağmen ziyaretçi akışının artarak devam ettiği dikkat çekiyor.

Bu kapsamda Mallorca ve komşu adalara yılın ilk beşlık döneminde gelen ziyaretçi sayısı geçen yılınnı dönemine göre yüzde 15 arttı.

İspanya İstatistik Enstitüsü (INE) verilerine göre Balear Adaları otellerinde Mayısında yüzde 71,6 dolulukla'da en yüksek doluluk yaşandı.

Bu arada Mayorkalı otelciler, aşırı ziyaretçi trafiğinin neden olduğu sorunları azaltmak için halktan araç kullanımını azaltmalarını istiyor.

Mallorca Otelciler Federasyonu (FEHM) Başkanı María Frontera, "felaket" olarak nitelendirdiği Adalar'daki toplu taşımanın işleyişini eleştirerek yönetimlerden, ada sakinleri arasında toplu taşıma kullanımını teşvik etmelerini istedi. 

FEHM Başkanı María Frontera “Balear Adaları'nda kişi başına neredeyse bir araba düşüyor, çok önemli bir çip değişikliği yapmak zorunda olan biziz . Bizi ziyaret edenlere, sizi temin ederim ki, evlerindeki tüm Avrupalılar toplu taşıma araçlarını kullanıyor, belki aile başına bir araba var" dedi.