• 12 Temmuz 2024 01:33
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Turist istemeyen İspanya, ziyaretçi sayısı ve turizm gelirinde rekora gidiyor

Bu haberi dinleyin
12 Temmuz 2024 Turist istemeyen İspanya, ziyaretçi sayısı ve turizm gelirinde rekora gidiyor

 

İspanya’da bir yandan aşırı ziyaretçi trafiğine karşı ‘Yeter, artık turist istemiyoruz’ eylemleri yapılırken bir yandan da gelen ziyaretçi sayısında rekora gidiyor.

İspanya İstatistik Bürosu’nun (INE) açıkladığı 5lık istatistiklerini değerlendirenı Jordi Hereu gelirindeki artışın ziyaretçi sayısındakinden daha yüksek olduğunu belirterek, bunun uygulanan modelinin başarısını gösterdiğin söyledi.

Bakan Hereu bu eğilimin yaz sezonunda da devam edeceğini belirterek bu gerçekleştiğinde 2024 yılınıni için rekor yıl olacağını söyledi. 2023 yılında gelen ziyaretçi sayısının 85 milyon kişi olduğunu anımsatarak “ Görünen o ki bu yıl o rakamlar da aşılacak” dedi.

INE’nin açıkladığı verilere göre yılın beşlık döneminde gelen ziyaretçi sayısı 2023 yılınınnı dönemine göre yüzde 13,6 artarak 33.2 milyon kişi, gelirinin de yüzde 21,8 oranında artarak 43,2 milyar Euro olarak gerçekleşti.

Bu arada Örgütü Exceltur da yaptığı açıklamada sektörünün bu yıl  beklenen gelişmelerin gerçekleşmesi ile sektörün ülke ekonomisi içindeki payının yüzde 13.2 ‘ye yükseleceğini söyledi.