• 29 Haziran 2024 07:35
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

TUI, “Sektör sorunlarına ilgisizlik, olaylara tepkisiz” deyip DRV’den ayrıldı

Bu haberi dinleyin
29 Haziran 2024 TUI, “Sektör sorunlarına ilgisizlik, olaylara tepkisiz” deyip DRV’den ayrıldı

 

Avrupa seyahat endüstrisi azarının en büyük grubu TUI, Alman Seyahat Birliği'nden (DRV)rılıyor. 

TUI’nin’den istifasının duyurulduğu açıklamada TUI'nin’nin sektör ile ilgili konularda ağırlığını koymaması, belirli konulardaki tutumu ve olaylara gereken tepkiyi göstermemesinden memnun olmadığı istifanın bu gerekçe ile olduğu belirtiliyor.

TUI CEU’su Sebastian Ebel, son olarak FTI iflası üzerine yalnız tur operatörlerinden değil portallardan alınan bireysel hizmetlerin de sigortalaması gerektiği, aşırı ziyaretçi trafiği ve Airbnb gibi platformların sorumluluğu konusunda tepki gösterip açıklamalar yapmış’nin ise bu konulara gereken tepkiyi göstermediği belirtiliyor.

Ebel birkaç önce yaptığı açıklama ile son dönemde ülkede yükselen aşırı sağcı Nazist partinin ülke genelinde olduğu gibi sektör için de ciddi bir tehlike olduğunu, buna karşı sektörün tavır almasını istemişti.

DRV’nin en eski üyelerinden olan TUI’nin yönetiminde iki üyesi bulunuyor. 

İstifa üzerin açıklama Başkanı Norbert Fiebig ve Genel Müdür Achim Wehrmann imzalı açıklamada 

“En eski üyelerimizden biri TUI'nin yıl sonunda dernektenrılma kararı aldığını üzülerek bildirmek isteriz” denildi.

TUI, seyahatliğive tur operatörlüğü alanında dışındaki diğer derneklerden VUSR ve Seyahat Endüstrisi Kulübü'ne (TIC) üye olmuştu.

Bu arada TUI istifasının'nin eski moda ve ataerkil yapısından çıkıp kendisini günün koşullarına uyarlayıp silkinmesi için vesile olması gerektiği değerlendirmeleri yapılıyor.