• 22 Ağustos 2024 11:12
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

TUI, aşırı turizm merkezlerinde halkla görüşüyor

Bu haberi dinleyin
22 Ağustos 2024 TUI, aşırı turizm merkezlerinde halkla görüşüyor

 

Aşırı ziyaretçi trafiğinin neden olduğu sorunlar üzerine Mayorka’da başlayıp bu ülkenin diğer bölgeleri ve başka ülkelere yayılan elemler sektörün her kesiminde yakından izleniyor.

Avrupa seyahat endüstrisi pazarının en büyük grubu TUI, CEO’su Sebastian Ebel, yaptığı açıklamada Mayorka'da kitleine karşı yapılan gösterilere dikkat çekerek bölge sakinlerinin seslerinin duyulması ve ciddiye alınması gerektiğini söylemesinin ardından, şirket yöneticileri konuyla alınacak önlem ve yapılabilecekleri değerlendirmek üzere Mayorka sakinleriyle bir araya gelen toplantılar yapmaya başladı.

Bu kapsamda TUI CEO’su Ebel, Kurumsal Dış İlişkiler Direktörü, TUI Grubu Sürdürülebilirlik Başkanı ve TUI Bakım Vakfı Başkanı Thomas Ellerbeck ve TUI Grubu Personel Direktörü  Sybille Reiß ile. sendika üyeleri tarım-gıda kooperatifleri ve yerel halkın katılımıyla yapılan “Yeşil ve İnsan Forumu’na katıldı 

Ebel burada yaptığı konuşmada, "Ben protestoların genel olarake ya da özel olarak paket tur ile gelen turiste karşı olmadığını düşünüyorum. Eylemlerin daha çok artan kiralar ve kont sorunu, kaynak tüketimi ve hareket kısıtlamaları gibi belirli zorluklara karşı olduğunu bilmek önemli " dedi.

TUI yöneticilerinden sürdürülebilirlik başkanı Ellerbeck de “Turizmin herkes için bir öncelik olduğu, turistlerin memnuniyetle karşılandığı, ancak son yıllarda yeniden düşünme ve değişiklik gerektiren zorluklar ve aşırılıklar olduğu fikriyle evime dönüyorum. Mayorka halkının şekillendireceği geleceğinine giden yolda TUI olarak sizlere eşlik edebiliriz. "Burası sizin eviniz, sizin ülkeniz " dedi.