• 01 Haziran 2024 11:18
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

TUI, Akdeniz destinasyonlarında sezonu uzatacak

Bu haberi dinleyin
01 Haziran 2024 TUI, Akdeniz destinasyonlarında sezonu uzatacak

 

İspanya’da aşırı ziyaretçi trafiğine yönelik yayılan eylemler TUI’yi önlemler almaya yöneltti. TUI bu kapsamda aralarında Türkiye’nin de olduğu Akdeniz destinasyonlarına operasyonlarını uzattı.

TUI, Balear Adaları'nın doygunluğa ulaşması üzerine operasyonlarını diğer destinasyonlara yoğunlaştıracak.

Aralarında Türkiye’nin de olduğu Akdeniz destinasyonlarına operasyonlar kasımına kadar devam edecek.

TUI daha önce de benzer kararlar almış ancak kapasite artışı beklendiği gibi gerçekleşmeyince sezon uzatma başarısız olmuştu.

Bu yaz ise talebin iyi gittiği belirtilerek aşırı ziyaretçi trafiğine yönelik eleştirilere karşı önlem olarak da böyle bir karar alındığı belirtiliyor. 

İspanya dışındaki Akdeniz destinasyonları

TUI CEO’su Ebel, takımadalarına bu yaz iki milyon turistin gitmesinin öngörüldüğünü, bunun rekor olacağını belirterek, Balear Adaları'ndaki kapasite sınırlarına ulaşabileceğine, bu arada son dönemde aşırı ziyaretçi trafiğine yönelik eylemleri de dikkate alarak bu yönde düzenlemelere gittiklerini söyledi. Ebel, bu kapsamda çabalarını Türkiye , ve Cezayir gibi diğer Akdeniz destinasyonları üzerinde yoğunlaştıracaklarını belirtiyor.

TUI Yönetim Kurulu Başkanı Stefan Baumert, "Sonbaharın sonlarına kadar olan yaz tatilleri moda" diyor. 

TUI, Baumert'e göre'da yaz sezonuna 26 Mart'ta "her zamankinden daha erken" başladı. Artık sezon 38 hafta 268 güne çıkacak. Baumert, tatil gezilerine olan talebin artık "olağan yüksek sezonun çok ötesinde" olduğunu söyledi. Misafirler seyahat sürelerinde giderek daha fazla esneklik arıyorlardı. İlkbahar ve sonbaharda kültürel ve sportif gezilere olan eğilim de giderek önem kazanıyor.

TUI'nin Girit'teki sezonu 23 Kasım'a kadar uzatmasının ve yalnızca Kandiye için 7.300 ek koltukla 39 ek uçuş sunmasının nedeni budur. Rodos ve İstanköy de 9 Kasım'a kadar ek uçuşlarla uzatılmış rezervasyon seçenekleri sunuyor.

Sezon erken başlıyor, geç bitiyor

TUI'ye göre Ege'de Dalaman ile Tunus'ta Cerbe ve Enfidha-Hammamet de genişletiliyor. Organizatöre göre Dalaman'a 8 Kasım'a kadar yedi ek uçuş için rezervasyon yapılabilecek. Tunus, Kasımında sezon uzatması ve altı ek uçuş alacak.