• 24 Temmuz 2024 07:33
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Trabzon’da otelciler bakanlığı göreve çağırdı :Çıkardığın yasayı uygula!

Bu haberi dinleyin
24 Temmuz 2024 Trabzon’da otelciler bakanlığı göreve çağırdı :Çıkardığın yasayı uygula!

 

Trabzon otelleri, 7464 sayılı konutların Amaçlı Kiralanması Hakkındaki yasanın uygulanması için pankart asarak Kültür velığı’nı göreve çağırdı.

Kültür veı Mehmet Nuri’un sektörü kayıt altına alma iddiası ile hazırlattığı yasa 25/10/2023 tarihinde kabul edilmişti. Oteller tarafından takdirle karşılanan yasa aradan bir yıla yakın zaman geçmesine rağmen bir türlü uygulanamadı.

Türkiye’deki otellerin tamamında rahatsızlık yaratan konu, sezonu kısa ve kayıt dışı çalışan ev sayısının artmaya devam ettiği Karadeniz kentlerinde, can yakıcı bir sorun olarak karşımıza çıkıyor.

Bakanlık, kanunu uygulayamayınca, seyahat acentaları üzerinden baskı kurmaya çalışmıştı. Haziranında seyahat acentalarına yazı göndererek, belgesiz çalışan tesislere rezervasyon yapmamalarını, aksi halde cezai yaptırım uygulayacağını duyurmuştu.

Bakanlığın bu hamlesi, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Neşe Çıldık imzasıyla yayınladığı listelerin hatalarla dolu olması nedeniyle, sektörde kaosa neden olmuş ve karşılık bulmamıştı. Ardında yeni listeler gönderilse de konu ehemmiyetini ve ciddiyetini kaybederek sektörün gündeminden düştü.