• 11 Haziran 2024 08:56
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Tokatlı olarak Silk Road Museum’u sektöre kazandırdık”

Bu haberi dinleyin
11 Haziran 2024 “Tokatlı olarak Silk Road Museum’u sektöre kazandırdık”

Tokat’ta bulunan, tarihi İpek Yolu ve Baharat Yolu’nun kesiştiği, 600 yıl önce dünyanın en lüks oteli olan Deveciler Hanı tekrardan restore edilerek, dünyanın pek çok ülkesinden gelen misafirler ve yenilenmiş yüzü ile Silk Road Museum Hotel olarak tekrar hizmete açıldı.

Birçok özel davetlinin katıldığı açılışa, 15’e yakın büyükelçi, dünyanın farklı ülkelerinden ve yurtiçinden gelen yabancı misafirler, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat Milletvekili ve Anayasa Komisyon Başkanı Yusuf Beyazıt, Tokat milletvekilleri Yücel Bulut, Mustafa Arslan, Cüneyt Aldemir, Tokat geçmiş dönem Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, Turhal Belediye Başkanı Erdem Ural, Zile Belediye Başkanı Şükrü Sargın, Almus Belediye Başkanı Bekir Özer, Vakıflar Bölge Müdürü Sebahattin ile birlikte bir çok siyasi parti temsilcileri, bürokratla ve özel sektör temsilcilerinin katılımı ile görkemli bir açılış töreni gerçekleşti.
Silk Road Museum Hotel açılış töreninde konuşan Travelshop Turkey Yönetim Kurulu Başkanı venı zamanda Silk Road Museum Oteli Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Kalender, “Tokat 900 adımda 900 yıllık trihe ulaşabileceğimiz ender, güzide şehirlerimizden biri. 

Yaklaşık 600 yıl önce ecdatlarımız tarafından inşa edilen bu önemli yapıyı yeniden kullanıma açarak başta güzel şehrimiz Tokat olmak üzere tüm camiamıza kavuşturmanın gururu içerisindeyiz. Kalender Aile olarak Tokat ile ilgli bir hayalimiz vardı ve bugün bu hayalimizi sizlerle gerçekleştirmenin inanılmaz mutluluğu içerisindeyiz.

Bu otelin açılış sürecinde geçen iki yıllık süreçte her zaman destekleriyle yanımızda olan Sayin Tokat Valimize, milletvekillerimize, Belediye başkanlarımıza, Tokat Vakıflar Bölge müdürlüğüne, Tokat’taki kurum ve kuruluşlararı teşekkür ederim.