• 19 Şubat 2024 00:46
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Şimşek’in S.Arabistan açıklamasına sektör temsilcilerinden destek

Bu haberi dinleyin
19 Şubat 2024 Şimşek’in S.Arabistan açıklamasına sektör temsilcilerinden destek

Hazine ve Maliyeı Mehmet Şimşek, Türkiye-Suudi Arabistan Yatırım ve İş Forumu'nda Suudi Arabistan'ın çok iddialı hedefleri bulunduğunu belirterek, "Türkiye, bu hedeflerin gerçekleştirilmesinde yardımcı olabilir. Çünkü bizim mevsimler örtüşmüyor; onların mevsimi kış, bizimki genelde yaz ve sonbahardır. Türk tur operatörleri oraya da turist götürebilir " ifadelerine sektör temsilcilerinden destek geldi.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye'ninde ulaştığı başarının Türk menşeli seyahatleri ve tur operatörlerinin sayesinde gerçekleştiğini belirterek, "Bu başarımız nedeniyle Türkiye örnek bir ülke olarak gösteriliyor. Hazine ve Maliyeı Mehmet Şimşek'in seyahatleri ve tur operatörlerinin önemi konusundaki farkındalığı ve konuya vakıf olması da bizim açımızdan son derece mutluluk verici" diye konuştu.

Türkiye Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin de Hazine ve Maliyeı Mehmet Şimşek'in açıklamalarını desteklediklerini söyledi.

Narin, "Yatırımcılarla birlikte, Suudilığı ve Suudi Yatırımlığı yetkilileriyle gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde, know-how transferi ve ortak işbirlikleri konusunda ilk adımları attık. Bu ve benzeri işbirlikleri ve gelişmeler çerçevesinde, operatörler, seyahatleri, gastronomi firmaları gibi sektörler, önümüzdeki 5 yıl ve sonrasında dünyanın birçok yerinde başarılar elde edeceklerdir" değerlendirmesinde bulundu.