• 19 Haziran 2024 03:14
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Şezlonga 500 ile 3 bin TL istenirken, belediye plajları ücretsiz

Bu haberi dinleyin
19 Haziran 2024 Şezlonga 500 ile 3 bin TL istenirken, belediye plajları ücretsiz

 

Türkiye'nin plajlarında halkın anayasal hakkı olan denize ücretsiz girecek alanların hepsi ihaleyle özelleştirildi. Ege sahilleri başta olmak üzere özelleştirilen plajlarda günlük kiralamanın bedeli 500 TL'den başlıyor ve bazı bölgelerde 3 bin TL'yi geçiyor. 

Datça'da Palamutbükü, OvaI bükü, Hayıtbükü, Kargı ve ilçe merkezinde yer alan plajlar işletmeler tarafından kapatılmış durumda. Yöre halkı ve turistler dar bir alandan denize girmeye çalışıyor. Hastane Altı Plajı ve Kumluk Plajı halkın en rahat şekilde denize girebildiği alanlar. Taşlık Plajı ise özel işletmeler tarafından tamamen işgal edilmiş durumda. 

Bu arada ‘Havlu heraketi'yle gündeme gelen özel plajlardaki ücretleri el yakarken,'da 83 halk plajından 80'inde ve şemsiye ücreti alınmıyor. Kuşadası'nda da 401 bin 12 metrekarelik plajda ücret talep edilmiyor. 

Çeşme’de 200 TL 

Çeşme'deki Ilıca Plajı ücretsiz kullanılıyor. Plaja gelenler getirdikleri şemsiyelerini ve sandalyelerini kullanabiliyor, ancak şemsiye ve kiralamak isteyen vatandaşlar 200 TL karşılığı bu hizmetten yararlanabiliyor. 

Bodrum'da 50 TL 

Bodrum'da ise 83 halk plajından 80'inde ve şemsiye ücreti alınmazken, 3 plajda, şemsiye ve duş hizmeti 50 TL karşılığında veriliyor. İlçedeki özel işletmelerde ise yeme-içme kotası konularak girişte 500 ile 1250 arasında değişen ücretler talep ediliyor. 

Kuşadası bedava

Kuşadası'nda kaymakamlık ve belediye arasında 20 Mayıs'ta imzalanan protokolle, Kuşadası sınırları içinde yer alan 401 bin 12 metrekarelik plaj alanının bakım, temizlik ve işletme yetkisi Kuşadası Belediyesi'ne verildi. 10 yıl boyunca geçerli olacak protokolün hemen ardından Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, halk plajlarında şemsiye veları ücretsiz hale getirme kararı aldı.