• 10 Mayıs 2024 22:00
  • 0
  • 3 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Seyahat acenteliği yeniden yükseliyor

Bu haberi dinleyin
10 Mayıs 2024 Seyahat acenteliği yeniden yükseliyor

 

İletişim teknolojisinin gelişmesi ile başta online kanallar olmak üzere çeşitli mecralar ortaya çıktı. Bu durum klasik seyahatciliğini devre dışı bırakıyordu. Son dönemde ise klasik seyahatciliğinin yeniden ilgi görmeye ve yükselmeye başladığı belirtiliyor. Özellikli’de uzun yıllar pazarın lideri olan TUI’ninleri önemsizleştirmesiyle küstürdüğü seyahatleri ile iyi ilişkiler kurmaya yönelen’nun pazar liderliğini TUI’nin elinden almasında da etkili oldu. Bunun üzerine TUI küstürdüğülerle yeniden iyi ilişkiler kurmaya çalışıyor.

Yeni şubeler açılıyor

Klasik seyahatciliğinin yeniden yükselişe geçişi'nin en büyük gazetelerinden Daily Telegraph’a da konu oldu.

Gazetede yer alan seyahatlerinin geri döndüğüne ilişkin haberde aralarında Hays Travel and Flight Center’ın da olduğu seyahatsi zincirlerinin'deki birçok büyük caddesinde seyahatlerinin yeni şubeler açtığı, diğer ülkelerde de klasik seyahatliğine ilginin yükselen bir eğilim olduğu belirtiliyor.

İnternetteki bilgi çöplüğü boğuyor 

Klasik seyahatciliğine ilginin artmasının bir nedeninin gezginlerin internetteki bilgi ve yanlış bilgiden bunalması ve bu nedenle rehberlik edecek bir uzmana ihtiyaç duyması olabileceği belirtiliyor.

Phocuswright'ın Pazarlama Müdürü Eugene Ko şunları söylüyor: "Seyahat rezervasyonu yapmak giderek daha karmaşık hale geldi. Sayısız farklı kaynak aracılığıyla internette muazzam miktarda bilgi var. Her ne kadar çoğu kişi seyahat rezervasyonu yaparken araştırma ve seçim unsurundan yararlansa da, bir seyahatsi kullanmak kapsamlı çevrimiçi trolleme ihtiyacını ortadan kaldırabilir çünkü tümrıntıları ve rezervasyonları müşteri adına halledebilir. Bu kolaylık, özellikle karmaşık seyahat programları veya grup seyahatleri için zamandan ve emekten tasarruf sağlıyor."

Teknoloji ile evrim geçirdiler

Bunı zamandalerin kullanımına sunulan daha iyi teknolojinin bir sonucu da olabilir.Küresel seyahat dağıtım sağlayıcısıDidatravel'in  Pazarlama Direktörü Gareth Matthews şunları söylüyor: “ Seyahatlerinin yeşil ekran aracılığıyla uçuş ve otel rezervasyonu yaptığı günler geride kaldı. Dağıtım şirketleri ve aracılar,lere müşterileri için son derece kişiselleştirilmiş fırsatlar bulma olanağı vererek , çok daha gelişmiş perakende teknolojisi sunmak üzere uzun zamandan beri evrim geçirdiler  . Gezginler bunu yeniden öğrenmeye başlıyor ve fiziksel bir mağazada seyahat rezervasyonu yapmanın deneyimine ve avantajlarına geri dönüyor. Yapay zeka ve otomasyon, çoğu zaman seyahatleri için bir tehdit olarak görülse de,nı zamanda büyük bir potansiyel de sunuyor;lerin daha iyi bilgilere sahip olmalarını sağlayarak, daha kişiselleştirilmiş bir hizmet sunmak için daha fazla zaman kazanmalarını sağlayacak.”

Ulaşılacak bir kişi olması

Seyahat konusunda uzmanlaşmış, veriye dayalı bir sigorta aracısı olan TMU Management'tan Sami Doyle , bununnı zamanda güvenle de ilgili olduğunu söylüyor . Doyle, “Cadde üzerindeki perakendecilere veya uzaktan da olsa bir kişiyle muhatap olduğunuz herhangi birine duyulan güven faktörü çok daha yüksektir. Bu kısmen, şikayette bulunabileceğiniz veya para iadesi isteyebileceğiniz birinin olması gerektiği yönündeki güvenlik algısından da kaynaklanmaktadır” diyor.

Latin Amerika'nın en büyük B2B ve B2C seyahat satıcılarından biri olan PriceTravel'den Juan Socas, Birleşik Krallık kıyılarının ötesine bakıldığında, Latin Amerika'da seyahatsinin modasının hiçbir zaman modasının geçmediğini ve satılan seyahatlerin yüzde 75'e varan kısmının tahmin edildiğine dikkat çekiyor.