• 12 Kasım 2020 21:29
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Schauinsland, korona performansını partnerleriyle paylaşıyor

Bu haberi dinleyin
12 Kasım 2020 Schauinsland, korona performansını partnerleriyle paylaşıyor

Koronavirüs salgını ortamında tur operatörleri ile seyahatleri arasındaki ilişkileri en iyi götüren firma olarak seçilen Schauinsland, bu dönemde elde ettiği başarıyı seyahatleri ve otelci partnerleri ile paylaşacak. 

Schauinsland’ın sahibiGerald Kassner bu alanda oluşan ilişkiyi şirketin yeniden yapılandırılma çalışmasına taşıyacağını söyledi.

Almanya’da yayınlanan Fvw Dergisi’ne açıklamalarda bulunan Gerald Kassner,virüs salgını nedeniyle satışlarda meydana gelen yüzde 68 düşüş, dolayısıyla gerçekleşen gelir kaybına rağmen seyahatleri, oteller ve müşterilerle ilişkileri sıcak tutmaya özen gösterdiklerini belirterek 230 milyon Avro'luk öz sermayeye sahip şirketinortamında mali açıdan sağlam kaldığını söyledi.

Esnek otel sözleşmeleri

Bu arada Schauinsland, daha az garanti dahil olmak üzere otellerle daha esnek sözleşmelere geçti. Kassner, "Yeni otellerle önemli sözleşmeler yapabildik.

Tedarikte birçok alanda daha esnek hale geldik ve garantili sözleşmelerin oranını azalttık. Bu, uçuşlar için de geçerli. Herkesin daha esnek olması gerekiyor" dedi.

Korona nedeniyle bazı tur operatörlerinin otellere ödemelerde sorun çıkardığını kendilerinin gecelik konaklamalar kapsamında olmayan peşin ödemeler yaptıklarını bunu da 2021'de yapılacak işlere aktardıklarını belirten söyleyen Kassner şunları söyledi:

"Koronavirüs salgını ortaya çıktığı andan itibaren bu krizin uzun süreceğini öngördük ve hazırlıklarımızı buna göre yaptık.

Bu kapsamda zararı büyütmemek için charterSundair'deki yüzde 50 payımızı sattık. Bu yolla Sundair’in iflas korumasına girmesini de önledik. 

Sundair ile stratejik açıdan önemli ortaklığımızı sürdüreceğiz ve gelecekte de tüm rotalarının satışlarını gerçekleştirmeye devam edeceğiz."