• 07 Ağustos 2024 03:19
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Sabiha Gökçen ikinci pist ve gece kapasitesi ile saatlik kapasite 65 uçağa çıkacak

Bu haberi dinleyin
07 Ağustos 2024 Sabiha Gökçen ikinci pist ve gece kapasitesi ile saatlik kapasite 65 uçağa çıkacak

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı CEO'su Alp Er Tunga, yeni terminal binası için Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının (SSB) kararını beklediklerini belirterek, "İkinci terminalle beraber 80 milyon yolcuya ulaşabiliriz." dedi.

İSG'nin hedefleri ve sektörüyle ilgili gelişmelerin değerlendirildiği basın toplantısı, İSG Dış Hatlar Plaza Premium Lounge'da gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan İSG CEO'su, İSG'nin işletmecisi Malezya Havalimanları'nın, Malezya'daki bütün havalimanlarını işlettiğini ve 31 yıldır bu işi yürüttüğünü, yurt dışında da sadece Sabiha Gökçen Havalimanı'nın işletmesini yaptıklarını söyledi.

İSG'nin kapasitesinin 41 milyon yolcu olduğunu dile getiren, Sabiha Gökçen'den 165 farklı noktaya uçulduğunu, bunların 40'ının iç hat, 125'inin ise dış hat olduğunu kaydetti.

55 ülkede 47 hava yoluyla çalıştıklarını hatırlatan, ana yüklenici hava yollarının, kapasitelerinin yaklaşık yüzde 96'sını karşılayanın AJet ve Pegasus olduğunu söyledi.

Ersoy, ikinci pistin açılması ve gece tam olarak kullanılmaya başlamasıyla beraber yeni hava yollarının da gelmesini beklediklerini aktararak, "Resmi olarak henüz açıklanmayanlar var. Ancak bu kış için ile çalışmaya başlayacağız. Slot koordinasyonuna önem vererek, daha fazla hava yoluna kapılarımızı açmak istiyoruz. İkinci pistin gece de kullanılmasıyla beraber, saatlik 40 uçaklık kapasitemiz de saatlik 65 uçağa çıkmış olacak." şeklinde konuştu.