• 11 Eylül 2024 09:35
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Rusya pazarında erken rezervasyon eğilimi kalıcı olur mu?

Bu haberi dinleyin
11 Eylül 2024 Rusya pazarında erken rezervasyon eğilimi kalıcı olur mu?

Kış sezonu için tatil rezervasyonlarına erken başlayan Rus turistin Türkiye ve diğer önemli destinasyonlara ilgisinin arttığı dikkat çekiyor.

Daha çok son dakika satışlarının hakim olduğu pazarında tüketici eğilimlerinde erken rezervasyona önemli bir yöneliş olduğu gözleniyor.

Türkrus.com sitesinin İzvestiya gazetesinin haberine dayandırarak verdiği bilgilere göre, Ruslar bu yıl tatil planlarına erken başladı. Özellikle Tayland, Türkiye, Çin ve Maldivler gibi popüler destinasyonlara olan talep geçen yıla göre dört kat artış gösterdi. uzmanları, söz konusu erken rezervasyon eğilimini bilet fiyatlarının tatil sezonuna yaklaştıkça artacak olması ve otellerde yer bulma endişesine bağlıyor.

Yapılan rezervasyonların çoğu yazlarında gerçekleştiği ve özellikle Tayland’da talep geçen yıla göre 9,6 kat artmış durumda olduğu ifade ediliyor. Bunun yanı sıra, Türkiye, Sri Lanka ve Birleşik Arap Emirlikleri de en çok tercih edilen destinasyonlar arasında yer alıyor.

Türkiye'ye yönelik talepteki 3,2 kat artış olduğuna işaret edilen haberde, erken rezervasyonlar kapsamında Türkiye'ye yönelik turların fiyatları da artış gösterdiği belirtiliyor. Özellikle 2024'te Türkiye turlarının fiyatı yüzde 76 artarak ortalama 177,2 bin rubleye yükseldi​ği (1950 dolar) ifade ediliyor.

Habere göre, Tayland’ın Phuket ve Bangkok şehirleri, Rus turistler için en gözde tatil yerleri oldu. Phuket’e tek yön uçuş bilet fiyatları 50 bin ruble (550 dolar) civarında seyrederken, otel fiyatları günlük yaklaşık 3 bin ruble civarında (33 dolar).

Rusya içinde de yeni yıl tatili rezervasyonları hız kazandığına dikkat çekilirken, Moskova, Soçi ve Kaliningrad gibi şehirlerin, içde en çok tercih edilen yerler arasındaolduğu belirtiliyor. Uzmanlar, erken rezervasyonların tatil dönemindeki fiyat artışlarından kaçınmak ve popüler otellerde yer bulma konusunda avantaj sağladığına işaret ediyor.

Rusya pazarında erken rezervasyonlara artan ilginin kalıcı olup olmadığı, 2025 yaz sezonuna yönelik benzer bir eğilimin gözlenip gözlenmeyeceği sektör çevrelerinde merak konusu.

  1.  

Yorumlar

  • Lütfen Bekleyin.

Yorum Yaz