• 04 Temmuz 2024 08:30
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Putin: Ruslara ilginiz için teşekkür ederim, Erdoğan: Ruslar bizim önemli

Bu haberi dinleyin
04 Temmuz 2024 Putin: Ruslara ilginiz için teşekkür ederim, Erdoğan: Ruslar bizim önemli

Türkiye'ye yapması beklenen ziyaret defalarca ertelenen Putin,'la Astana'da görüştü. Rus lider "Zorluklara rağmen ilerliyoruz" mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip, dün Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi için gittiği Kazakistan'ın başkenti Astana'daki temasları kapsamında Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. 

Putin, dünyadaki tüm zorluluklara rağmen ile Türkiye arasındaki ilişkilerin kademeli bir şekilde gelişmeye devam ettiğinin altını çizdi.

Putin, geçen yıl 6.7 milyon Rus turistin Türkiye'yi ziyaret ettiğini ve rekor kırıldığını belirtip Rus turistler için sağlanan koşullardan dolayı teşekkür etti. "Sizleri de en kısa zamanda ülkemde ağırlamayı bekliyorum" derken, Putin Türkiye'ye muhakkak geleceğini dile getirdi.

Erdoğan da “Rus turistlerin Türkiye'de ağırlanması önem arz ediyor. Bu konudaki samimiyetimiznı kararlılıkla devam ediyor. Bununı şekilde devam ettireceğiz. Yeter ki Rus turistler Türkiye'den memnun kalsınlar. Destinasyon olarak iyiyiz, güçlüyüz, bununı şekilde de devam ettireceğiz" diye konuştu.