• 26 Şubat 2024 06:51
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Plajın halka kapatılmasına karşı açılan davayı yerel halk kazandı

Bu haberi dinleyin
26 Şubat 2024 Plajın halka kapatılmasına karşı açılan davayı yerel halk kazandı

İzmir'deki Gücücek Koyu'na özel plaj yapılmasına karşı çıkan yurttaşlar açtıkları davayı kazandı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğilığı, Çeşme'deki ücretsiz girilebilen sayılı halk plajlarından biri olan Gücücek Koyu'nu sahil kulüplerine kiralamak için ihale açtı. Bölge sakinleri ve çevreciler buna karşı çıktı.

Bu arada 2100 metrekarelik alan için Gücücek Koyu Doğal Yaşam Koruma Derneği üyeleri de, aralarında para toplayarak ihaleye girdi. 67 milyon 440 bin TL ile en yüksek teklifi veren Gücücek Koyu Doğal Yaşam Koruma Derneği ihaleyi kazandı. 

İhaleyi alarak süreci uzatan çevreciler Ovacık'taki doğal sit alanı içinde yer alan plajın kiralanmasından vazgeçilmesi ve "5 yıldızlı halk plajları" projesine dahil edilmesi içinlığına başvurdu.

Çevrelığından Gücücek Koyu'nu ücretsiz halk plajı olarak kullanılması için tahsis edenlığı koyu, "5 yıldızlı halk plajları" projesine dahil etti. 

Avukat Seher Gacar, "Çevreyi ve koyu koruma direnişi mücadelemizin sonuç vermesi önemli. Şimdiye kadar ihalenin iptali için para toplayarak ihaleye girip sonra ihalenin iptalini sağlayan bir yurttaş kitlesi yoktur. Bizler vazgeçmedik. 7'den 70'e herkes koyların ve plajların vatandaşın olduğunu ispatlamak ve sağlamak için direndi. Sahiller halkındır ve özel işletmeler tarafından işgal edilemez. Haklıydık hep birlikte kazandık. Direnerek başardık. Mücadelemiz bütün doğa ve çevre koruyucularına örnek olsun" dedi.