• 05 Temmuz 2024 08:53
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Oteller GES ile enerjiden yüzde 30-40 tasarruf ediyor

Bu haberi dinleyin
05 Temmuz 2024 Oteller GES ile enerjiden yüzde 30-40 tasarruf ediyor

 

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği’nin (POYD)lık toplantısındade sürdürülebilirliği konuştu.

POYD Başkanı Hakan Saatçioğlu, yaptığı konuşmada, bu yılın en önemli konusunun sürdürülebilirlik olduğunu belirterek "Özellikle alanında otellerimizde sıfır atık ve israfa yönelik ciddi çalışmalar yapıyoruz. Güneş Enerji Santrali (GES) projeleri hakkında otelcilerimizin çok ciddi yatırımları var. Otelciler elektriklerini kendileri üretmenin çabası içindeler. Bu da otellere yüzde 30-40'lık enerji tasarrufu sağlayabiliyor. Sektör olarak bunun üzerinde yoğunlaştık. Sıfır atık ve sürdürülebilirlik üzerine yatırımlar için bankaların da teşvikleri var" dedi.

Toplantıya ev sahipliği yapan IC Hotels Green Palace Genel Müdürü İsmail Çağlar da “Sürdürülebilirlik alanında uluslararası çalışmalar var. Biz de güneşten su ısıtmak ve elektrik için faydalanıyoruz. Atık oranını azaltıp bunu gübre haline getirmeye çalışıyoruz. Sürdürülebilirlik alanında yatırımlar yaparak, bunu önümüzdeki sürece yaymak istiyoruz" dedi.

Toplantıda Doç. Dr. Mehmet Bahar "Sürdürülebilir ve Türkiye Sürdürülebilir Programı", Bozkurt Atilla ise sıfır karbon ve sürdürülebilirlik uygulamaları üzerine sunum yaptı.