• 23 Ağustos 2024 09:35
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Net Holding, KKTC’deki Mare Monte projesinden vazgeçti

Bu haberi dinleyin
23 Ağustos 2024 Net Holding, KKTC’deki Mare Monte projesinden vazgeçti

 

Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk, Mare Monte projesinden vazgeçtiklerini açıkladı. Tibuk "Yatırım yapmayacağız, vazgeçtik, tepe tepe kullansınlar orasını" dedi.

Kamuoyunda yıllardır tartışılan Mare Monte Hotel konusunda konuşan Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk, Mare Monte ihalesinde dünyaya örnek olacak yeşilin ön planda yer aldığı casinosuz prestije önem verilen bir otel yapılmasını planladıklarını ancak sonrası yaşanan bürokratik krizde imkan kalmadığından dolayı projeden vazgeçmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Paramızı geri istiyoruz

Tibuk katıldığı televizyon programında Mare Monte sürecini anlattı. Tarihi eser olduğu için koruma altıları alınan bölgeler kontratın dışına çıkınca, yatırım yapılamayacak bir arazi kaldığından dolayı Vakıflar İdaresi'ne "ya yeni kontrat yapalım ya da bize paramızı geri verin" şeklinde öneri sunduklarını söyleyen Besim Tibuk, sürecin mahkemelik olduğunu ve Vakıflar İdaresi'nin verilen kaporayı iade etmesi için 5 yıldır mahkeme sürecinin başlamasını beklediklerinin altını çizdi. Mare Monte projesinden vazgeçtiklerini belediye dahil tüm yetkili kurumlara bildirdiklerini kaydeden Besim Tibuk, "Mare Monte'yi istemiyoruz artık paramızı istiyoruz. Biz buradan vazgeçiyoruz başka bir yatırımcı bulun dedik" şeklinde gerekli yerleri bilgilendirdiğini söyledi.

Plajı halka açmıştık

2006 yılında yaşanan ihale sürecinden önce Mare Monte plajının kapalı olduğunu anımsatan Besim Tibuk, arazi Meritler'e geçtikten sonra plajı halka açtıkları süreci şu ifadelerle özetledi: "Plaj halka kapalıydı. Kapalıyken halk Mare Monte'nin plajına giremiyordu. Biz alır almaz belediye başkanı Atakara'ya dedik ki gel halka açalım burayı sen işlet belediye olarak bizim inşaat bitince de çıkarsın dedik. O da tamam dedi. Ondan sonra bu işler uzadı. Bu arada halkımız orayı kullanıyor. Şimdi de söylüyorum yatırım yapmayacağız, vazgeçtik tepe tepe kullansınlar orasını. 17 senedir biz kira ödemişiz onlar bedava kullanıyorlar bir şey de istemiyoruz onlardan" dedi.