• 30 Nisan 2022 21:34
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

"Müşteri internette onunla buluşmalıyız "

Bu haberi dinleyin
30 Nisan 2022 "Müşteri internette onunla buluşmalıyız "

Bünyesinde Avrupa’nın önemli turist kaynağı olan, Avusturya, Belçika ve Fransa'dan 4.200'ün üzerinde seyahatsi bulunan rtk Group'un Genel Müdürü, Thomas Bösl, Antalya’da Cosmopolitan Nirvana otelde devam eden yıllık kongrede yaptığı konuşmada 2022 yaz sezonu ile ilgili beklentiler ve sektördeki gelişmeleri anlattı.

Bösl, salgın dönemini anlatırken “Yaşanan zorluklara rağmen yine buradayız" dedi.

350 seyahatsi sahip ve yöneticisinin katıldığı toplantıda konuşan Thomas Bösllerinin geleceğine ilişkin dört konuya dikkat çekti; dijitalleşme, personel sıkıntısı, sürdürülebilirlik, satış kanalları ve tur operatörleriyle ilişki.

Dijitalleşme : Hem müşteri verilerinin yönetimini hem de onlarla olan iletişimi iyileştirmenin gerekli olduğunu söyleyen Bösl, “Seyahatsinin para kazanması söz konusu olduğunda bu, çok önemli bir şey” dedi ve şöyle devam etti:

“"Müşteri internette, seyahatleri olarak onunla buluşmaya gitmeliyiz. Seyahat öncesi, sırası ve sonrasında ek satışlar üzerinde de çalışılması gerekir. Bir müşteri sigortası olmadan, ek rezerve edilmiş faaliyetleri olmadan seyahat edemez.”

Personel eksikliği: Tüm sektörlerin çok fazla personel kaybettiği. Öğrencilerin geleceği olduğuna verıca eğlenceli olduğuna ikna edilerek sektörde çalışmaya özendirilmeli

Sürdürülebilirlik: Bu müşterilerin de hergün biraz daha önem verdiği bir konu.'daki insanların çevre eğitimi gibi sürdürülebilirlik projelerine finansal olarak katkıda bulunulmalı.

Tur operatörleriyle ilişki: Pandemiden kaynaklanan belirsizliğin,lerin satış hacmine göre ücretlendirmesi nedeniyle mevcut komisyon sisteminin modası geçti. Kar marjı çok düşük, az para kazanıyoruz. Hacimden bağımsız olarak yüzde 10-12 arasında sabit bir komisyon sistemi olmalı.

Seyahatleri tur operatörlerinin statüsünü sorgulamak istemiyor, tur operatörlerinin seyahatlerine nasıl satış yapacaklarını da dikte etmesine izin veremez.

Bu arada seyahatlerinde yönetim pozisyonlarında daha fazla kadının olması istendi.