• 16 Eylül 2024 14:57
  • 0
  • 3 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Meslek kuruluşunu hedef alan Ersoy, turizmciye “dişinizi sıkın” dedi

Bu haberi dinleyin
16 Eylül 2024 Meslek kuruluşunu hedef alan Ersoy, turizmciye “dişinizi sıkın” dedi

"TÜRSAB'da kokuşmuş bir yapı var" diyen Kültür veı Mehmet Nuri, seyahat acentalarının meslek kuruluşunu doğrudan hedef aldı.

Gastroantep Kültür Yolu Festivali kapsamında Gaziantep'te bir grup gazeteciyle bir araya gelen Kültür veı Mehmet Nuri’un Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ni (TÜRSAB) doğrudan hedef aldığı dikkat çekti.

Gazetecilerle sohbetinde TÜRSAB'ı hedef alan, “TÜRSAB dışında bütün STK’lar gönüllülük esasına dayanır. Hiçbir zorunluluk, yaptırım yok. Dünyada da bu iş böyledir. Bir tek bizim ülkemizde, maalesef zamanında yasa yapılırken zorunlu hale getirilmiş. Bugün zorunluluğunu kaldırın TÜRSAB bir tane üye bulamaz. O da yönetimindeki zafiyetten, kötü yönetimden kaynaklı. Bugün kaldıralım zorunlu üyeliği 6 içinde bütün üyelerini kaybeder” dedi.

“TÜRSAB'da kokuşmuş bir yapı var”

“Öteki gönüllü STK’lara bakın. Her geçen gün üye sayısı artıyor. Doğru şekilde doğru şeyleri yapıyorlar. Şahsi çıkarlarını ön planda tutmuyorlar, kurum çıkarlarını, STK çıkarlarını ön planda tutuyorlar. Maalesef orada kokuşmuş bir yapı var. O yapı o şekilde devam ediyor” sözleriyle TÜRSAB’ı ve yönetimini ağır sözlerle hedef alan, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya’ya hitaben de şu ifadeleri kullandı: “Siyaseten aklınca muhalif kesimde yer alıyor, muhalefet yapıyor. Bence STK’ların siyaseten muhalefet yapması doğru değil, tarafsız olması gerekiyor. Siyaset yapacaksanız STK’nın başında durmamanız gerekiyor. Gidin bir siyasi partiye girin orada siyasetinizi yapın.”

Ege Merkezi Projesi için Tunç Soyer’i suçladı

Kültür veı, Ege Merkezi Projesi ile ilgili olarak da İzmir’in eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e suçlamalarda bulundu. Dönemin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in projeyi sabote ettiğini iddia eden, TÜRSAB'daki yöneticilerin, orayı siyasi basamak olarak kullandığını ileri sürdü.

Ersoy, şunları söyledi: "Bugün Çeşme'de sorun ne biliyor musunuz? Tek tipe ve Türk pazarına endeksli olması. Göreve geldiğimde ilk getirdiğim proje Ege Merkezleri idi. "Lütfen siyasileştirmeyin" dedim. O zamanın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer resmen sabote etti. Ama destek olsalardı o proje şimdi hayata geçmişti."

Turizmciye “dişinizi sıkın” tavsiyesi

Ülkedeki genel ekonomik durumla ilgili olarak da konuşan,cilere bir süre daha “diş sıkmayı” önererek, “Hükümetin enflasyonla mücadele ve stabilizasyon çalışması çok önemli.ci arkadaşlarıma ‘dişimizi sıkmalıyız ve dengelenmenin sağlanması lazım’ diyorum. Bunun bir yükü var. Bizciler olarak üstümüze düşen sabrı göstereceğiz. Ondan sonra daha güzel olacak” dedi.

“En güvenli yolcu sayısı Türkiye'de”

Dünyada en güvenli yolcu sayısı şu anda Türkiye’de olduğunu savunan, şunları söyledi: “Neden biliyor musunuz? Direkt sınır kapısı verisi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün sınır kapısında pasaport okutarak elde ettiği veri. O veriyi TÜİK kendi bulmuyor. Yabancı turist sayılarınılık olarak açıklıyor. Geçen sene bir kademe daha ileri seviyeye ulaştırdılar. Günübirlik yoğun olan kapıları da birbirine entegre ettiler. Bu size ne sağlıyor? Günübirlik yolcu sayısını net şekilde görebildiler. Bazen bazı şeyleri nasıl bozarız derken çocuklaşıyorlar. Benim bu seneki hedefim 60 milyon ziyaretçi, 60 milyar dolar gelir. Bu seneki tahmini transit yolcu ne kadar biliyor musunuz? 20 milyon. O zaman sayı 80 milyon oluyor zaten. Hiçbir yerde transit yolcu tanımlamaya girmez.”

Yorumlar

  • Lütfen Bekleyin.

Yorum Yaz