• 15 Temmuz 2024 08:18
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Mardinli Ademhan Group, 4 oteline 5’nciyi Karadağ’da ekledi

Bu haberi dinleyin
15 Temmuz 2024 Mardinli Ademhan Group, 4 oteline 5’nciyi Karadağ’da ekledi

 

Petrol ve gıda yatırımlarından sonra, Mardin, İstanbul, Bolu, İzmir ve Ankara`da açtığı King Otelleriylee de giren Ademhan Group Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Ademhan, Karadağ’ın başkenti Podgorica’da Alexander Lux Hoteli’ni satın alarak zincirine kattı.

Haftalık ekonomi dergisi Para’nın kulis köşesinde Kerem Köfteoğlu’nun aktardığı bilgiye göre otel zinciri yanı sıra restoran işletmeciliği de yapan Ademhan’ın 2015 yılında petrol işlerinden emekli olduktan sonra, kızının ısrarı üzerine konaklama sektörüne girdiği belirtiliyor. 

Ademhan, otelcilikte ilk adım İstanbul’da açtığı otelle atmıştı. Sonrasında bunu Bolu, İzmir ve memleketi Mardin’de hizmete açılan oteller izledi. Kendisinin atıl durumda olan otelleri ekonomiye kazandırmaktan büyük keyif aldığı belirtiliyor. Doğayı da önemseyen Ademhan, bu doğrultuda Bolu’da hizmete açtığı Doğal Yaşam Oteli’nin konseptini tamamen natural garden şeklinde tasarlamış. Mottosunu da “Doğanın kalbinde unutulmaz bir tatil” olarak belirlemiş.

Bu arada geçtiğimiz haftalarda,’nın Marbella kentinde hizmete açtığı Thera Marbella by Domar adlı lüks restoranında, Ferrari’nin sahiplerini ağırlamış. 

Thera Marbella by Domar’da deneme amaçlı Türk mezelerine de yer verilmiş. Eylülından itibaren de Türk mutfağından yemek örnekleri sunulacak.