• 03 Temmuz 2024 08:29
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Lüks ve uçuk fiyat destinasyonu Bodrum’da otel dolulukları düşük

Bu haberi dinleyin
03 Temmuz 2024 Lüks ve uçuk fiyat destinasyonu Bodrum’da otel dolulukları düşük

 

Aralarında Kültür veı Mehmet’un şirketinin sahibi olduğu Caja Maxx Royal’de haftalığı 250 bin Avroya satılanların da olduğu lüks destinasyonu oldu ama oteller beklenen doluluğu yakalayamıyor.

Bodrum’da en yoğun sezon temmuz ve ağustosları için beklenen doluluk gerçekleşmedi. Fiyatları yükselten konaklama sektörü, hem Avrupalı hem Rus hem de yerli turiste pahalı gelince otel dolulukları yüzde 70-80'de kaldı. Oteller son dakika satışlarında boş kalan odaları doldurmak için yabancı turiste yönelik yüzde 10 ila 20 arasında indirim yapmaya başladı. 

Doluluk oranlarının bugünlerde yüzde 100 olması gerektiğini belirten otelciler doluluklarda yüzde 20'lik bir boşluk var. Geçen yıl temmuz ve ağustoslarında yüzde 100'lerde olduğunu söylüyor.

Bodrum yalnız yerli turiste değil yabancı turiste de pahalı geliyor. Bir taraftan özel plajlarda gününü geçiren insanlar da var. Bir taraftan çok zengin bir kitle varken öbür taraftan şehir içindeki restoranlar boş, mağazalardaki alışverişler durgun.'da garip bir yaz sezon yaşanıyor. yalnız yerli turiste değil yabancı turiste de pahalı geliyor. Ama bir taraftan özel plajlarda gününü geçiren insanlar da var.