• 23 Eylül 2024 09:44
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Lufthansa: Türkiye, Çin ve Körfez ülkelerinden şirketlerle “aşırı derecede eşitsiz”

Alman havayolu şirketi Lufthansa, Avrupalı hava yolu şirketlerinin Türkiye, Çin ve Körfez ülkelerinden şirketlerle “aşırı derecede eşitsiz” bir rekabet içinde olduğunu belirterek Frankfurt-Pekin seferlerini sonlandırmayı planladığını açıkladı.

Bu haberi dinleyin
23 Eylül 2024 Lufthansa: Türkiye, Çin ve Körfez ülkelerinden şirketlerle “aşırı derecede eşitsiz”

Daha önce Spiegel dergisinde kulislerden alınan duyum şeklinde ifade edilen bilgi bu kez Lufthansa tarafından tescillendi. 

Lufthansa’dan yapılan açıklamada, şirketin tüm hatlardaki seferlerini sürekli olarak gözden geçirdiği ve optimize ettiği, Frankfurt Havalimanı’ndan  Pekin’e yapılan günlük seferlerin de değerlendirmeye alındığı, nihai kararın ise ekim ayında açıklanacağı bildirildi. Luthansa’nın bu açıklamanın öncesinde de aynı konu sektörde konuşulu

Lufthansa’dan yapılan açıklamada, Avrupalı havayolu şirketlerinin Türkiye, Çin ve Körfez ülkelerinden şirketlerle “aşırı derecede eşitsiz” bir rekabet içinde olduğu belirtilerek “Bu ülkelerden tüm havayolu şirketleri, merkez lokasyondaki maliyetlerin ve sosyal standartların düşüklüğü ile hava taşımacılığı sektörüne yapılan devlet yatırımlarından yararlanıyorlar” deniliyor.

DW Türkçe’de yer alan habere göre, açıklamada bu ülkelerden şirketlerin, AB ve ABD merkezli şirketlerden farklı olarak iki yılı aşkın süredir Ukrayna’daki savaşa rağmen Rus hava sahasından da yararlanabildiğine, güzergâhtaki kısalmanın da maliyet avantajı sağladığına dikkat çekildi.

Lufthansa, Avrupalı havayolu şirketlerinin giderek artan bir şekilde siyasî çerçeve koşullarla karşı karşıya kaldıkları, bunun da uluslararası rekabet gücünü tek taraflı olarak zayıflattığı şikayetinde bulundu.

Şirket sözcüsü, siyasetin çıkardığı zorluklar arasında, ücret ve kesintilerdeki artış, düzenleyici vergilerin yüksekliği, çevreyle ilgili kuralların artması ve altyapı yetersizliği gibi faktörleri saydı, Almanya ve AB’deki siyasetçileri, Avrupalı havayolu şirketlerini uluslararası rekabette zor duruma sokan koşullara karşı harekete geçmeye çağırdı.

Yorumlar

  • Lütfen Bekleyin.

Yorum Yaz