• 20 Aralık 2023 06:53
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Kuzey Kore Avrupalı turist almak için tatil köyü yapıyor

Bu haberi dinleyin
20 Aralık 2023 Kuzey Kore Avrupalı turist almak için tatil köyü yapıyor

 

Turizme kapalı bir ülke olan Kuzey Kore’de yabancı turistler için bir tatil köyü yapılıyor.

İngiltere’de yayınlanan The Sun Gazetesi’ndeki habere göre Devlet Başkanı Kini Jong-Un'un talimatıyla, 

İspanya'nın Costa Blanca’daki bir tesisin örnek alındığı belirtilen tesiste; su parkları, oteller,nın olacağı belirtilen Benidorm sahilindeki tatil köyü yatırımının yapımına 2017 yılında başlanmış sonra yapımı durdurulmuştu. Şimdi tesisin hızla tamamlanıp hizmete açılması için Devlet Başkanı Kini Jong-Un'un talimat verip konuyla doğrudan ilgilendiği belirtiliyor.

Herşey dahil  sistemi uygulanacak

Kore Merkezi Haber Ajansı, Başbakan Kim Tok-hun'un tesiste her şey dahil sisteminin uygulanabileceğini söyledi.

Kuzey Kore uzmanı Michael Madden The Sun'a yaptığı açıklamada "Dışişlerilığı'nın bu tür kısıtlamaları olmaması ve Kuzey Kore’nin turist vizesi vermeye devam etmesi koşuluyla, Wonsan Kalma tesisi tamamlandığında,lerin buraya gidebileceğini söyledi.

Sosyal Bilimler Akademisi'nde kıdemli ekonomist olan Kim Sang-hak da, Associated Press'e Kuzey'in 2017 yılında Kuzey Kore”ye gitmeye başlayan turistlerin pandemi öncesinde büyük bölümü Güney Kore’den olmak üzere 2 milyona ulaşacak düzeye gelen bir yola girdiğini söylemişti.

Avnupa'ya açılıyor

Kuzey Kore’ye geçen yıl çoğu Çin’den olmak üzere 100 bin turist gelmişti.

Devlet yetkilisi Kim Yong-il, “Bölgenizdein gelişmesi normal, dolayısıyla bizim ülkemiz de bu konuda istisna değil. Ülkemize gelen turistlerin yaklaşık yüzde 80'i komşu ülkelerden. Şimdi Avrupa ülkelerine de açılıyoruz” diyor.

Kuzey Kore’de Güney Koreli Hyandai, 1998 yılında Kukgang’da bir araziyi 780 milyon sterin karşılığında 50 yıllığına kiralayıp burada geniş kapsamlı bir kompleksi kurmuştu. Ancak Güney Koreli bir kadın turistin kanlı bir silahlı saldırı sonucu öldürülmesi üzerine tesis kapatılmıştı.