• 22 Ağustos 2024 00:39
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Kruvaziyer gemilerine bir kısıtlama da Fransa-Bordeaux’dan geliyor

Bu haberi dinleyin
22 Ağustos 2024 Kruvaziyer gemilerine bir kısıtlama da Fransa-Bordeaux’dan geliyor

Kruvaziyer gemilerine bir kısıtlama da Fransa-Bordeaux’dan geliyor

İspanya Barcelona, İtalya Venedik ve Hollanda Amsterdam’dan sonra Fransa Bordeaux’da şehir limanına yanaşan kruvaziyer gemilerine kısıtlama getirmeye hazırlanıyor.

Kruvaziyer gemileri şimdi şehir merkezindeki UNESCO dünya mirası alanı olan Port de la Lune'un rıhtımlarına yanaşıyor. Belediye yolcu gemilerinin Garonne'un sağ kıyısına, Chaban-Delmas kaldırma köprüsünün aşağısında taşımayı planlıyor.

İkiye katlandı, tepki büyüdü

Belediye son on yılda ikiye katlanan limana yanaşan yolcu gemisi sayısını bir süre önce kısıtlamıştı. Şimdi kısıtlamanın ötesinde tümden yasaklayıp gemilerin başka limana yanaşması üzerine plan hazırlıyor.

Belediye Başkanı Pierre Hurmic, getirilen kısıtlamaya rağmen şehir merkezindeki limana yanaşan yolcu gemisi sayısından Bordeaux sakinlerinin rahatsız olduğunu belirterek bu konuda önlem alacaklarını söyledi.

Ticaret odası: Şehir ekonomisi zarar görür 

Ancak belediyenin bu yöndeki proje çalışması tartışılıyor. Bordeaux-Gironde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Patrick Seguin, " Bir kruvaziyer yolcusu Bordeaux'da günde ortalama 150 avro ve mola sırasında 200 avroya harcıyor. Belediyenin böyle bir kararı olursa bunun Bordeaux ticareti açısından ciddi sonuçları olur” diyor.

Bordeaux Mon Commerce Tüccarlar ve Zanaatkarlar Derneği Başkanı Georges Simon da “Turistler Bordeaux'da duruyorsa bu Bordeaux'yu ziyaret etmektir. Şehir merkezine birkaç kilometre kala boş peronları gezmek değil” diyor.