• 19 Ağustos 2024 12:18
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Kruvaziyer gemilerinde gösteri yasağına tepki var

Bu haberi dinleyin
19 Ağustos 2024 Kruvaziyer gemilerinde gösteri yasağına tepki var

 

Kruvaziyer gemileri ile gelenlerin limanda folklor gösterileri ile karşılanması yıllardan beri uygulanan bir etkinlik iken bazı vali, emniyet müdürü ya da gümrük müdürleri tarafından yasaklanmasına tepki var.

Bu tür gösteriler dahil animasyonlar organize eden Göksenin İleri, anlaşılamayan nedenlerle engellenen kruvaziyer yolcularını gösteri ile karşılama yasağı gerekçe ve mantığını anlamadığını söyledi

İleri, “Bu tür hizmetler’da, Kuşadası’nda, İzmir’de, Antalya’da verilirken İstanbul’da yasak olması inanılır gibi değil. Özellikle cruise uğradığı tüm limanlarda yolcularına yerel gösteriler sunarken, İstanbul’da yasak nedeniyle hizmet veremiyoruz demelerinin olumsuz etkilerini de düşünmek gerekir. 40 yılı aşkın bir süredir hizmet veren bir entertainment yöneticisi, ve tanıtım emekçisi olarak düzeltilmesini ve yasağın kaldırılmasını diliyorum” dedi.

Bunun Türkiye’de 40 yıldır uygulandığını belirten ileri şunları söyledi: “Her gemi, buradaki kendisinden böyle bir hizmeti ister. Buradaki Türkler ise çalıştıkları, tanıdıkları, bildikler i toplulukları bu gösterilere çıkartırlar. Bu gemilerin bazıları, yolcuları için dışarıda da yerel gösteriler isterler. 

Gemi yönetimi veler, bu programın kendi sorumluluklarını alırlar. Bu zamana kadar en ufak bir şikayet, en ufak bir yanlışlık ya da cruise içerisinde oluşan bir anlaşmazlık söz konusu olmamıştır.

“Bazıler, bu gösterileri kendi finansmanlarıyla karşılarlar. Bazen gelen yolculara folklor kıyafetli bir kız, bazen bir yeniçeri, bazen bir simitçi, bazen lokum tutarak yerel ikramlar yapan, akide şekeri ikram eden kişileri gemiye ve liman çıkışına koyarak onları mutlu etmek isterler. Nazar boncuğu dağıtılır; yine kızlarımız, erkeklerimiz, halk oyunları grubumuz, bazen gemiden inenlere mehter takımı ile karşılama yapar. 

Bu hizmeti yapan gençler, müzisyenler, kostümcüler, üniversite öğrencileri, halk oyunlarına gönül vermiş dansçılar, bundan cüzi de olsa bir kazanç sağlamaktadırlar. Fakat zaman zaman ya gümrük müdürü ya emniyet amiri, bu gösterilere başka gözle bakıp, bunlar para kazanıyorlar diyerek bun yasak getirip izin vermiyorlar.”