• 29 Haziran 2022 11:57
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

KKTC iç hatlar oluyor

Bu haberi dinleyin
29 Haziran 2022 KKTC iç hatlar oluyor

Girişlerde pasaporta ihtiyaç duyulmayan’ye uçuşlarda iç hat uygulamasının başlatılması konusunda çalışmalar sürüyor.

Geçen imzalanan Ekonomik Protokol’de Türkiye tarafından’nin iç hat olması için çalışma başlatılması talimatı verildi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de ekonomik krizler ve pandemiden olumsuz etkilenen ülkeler arasında.deki gerileme nedeniyle yatırımcılar ve ülke yetkilileri yeni çözümler üreterek sektörü hareketlendirmenin planlarını yapıyorlar.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Başbakan Yardımcısı,, Kültür, Çevre ve Gençlikı Fikri Ataoğlu, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRT) ekranlarında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bizim çalışmamız, Türkiye’den turistleri’ye nasıl uygun fiyata getirebiliriz. Yapacağımız dokunuşla fiyatların cazip hale gelmesini sağlamak istiyoruz” dedi.

Bakan Ataoğlu, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "İç hatlar muamelesi nasıl olur? Bu konu geçmişte çok farklı yorumlandı. Vilayet denildi. Hayır değil. Öncelikle sefer sayılarının artırılması gerektiği, hatta uçuş olmayan yerlerden uçuş başlamasını istedik. İç hatlar muamelesini konuştuk.

Amacımız, Türkiye'den gelecek turistin uygun fiyatla seyahat edebilmesi

Maliyeı Yardımcısı, Türkiye’deki özel-kamu havalimanları vergi mevzuatı üzerinde çalışma yapıyor. Bu çalışmadan sonra, nerelere nasıl dokunuruz diye bakacağız. Ek sefer için hemen Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı arandı ve istekler iletildi.

Bizim çalışmamız, Türkiye’den turistler’ye uygun fiyata nasıl getirebilir. Bir ailenin sadece bilet maliyeti 15 bin TL. Yapacağımız dokunuşla fiyatların cazip hale gelmesini sağlamak istiyoruz."