• 18 Temmuz 2024 00:12
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“Kış için FTI boşluğunu dolduracak görüşmeler yapıyoruz”

Bu haberi dinleyin
18 Temmuz 2024 “Kış için FTI boşluğunu dolduracak görüşmeler yapıyoruz”

 

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, Kışın otellerin kapanmaması gerekiyor, turist akışının devam etmesi gerekiyor” dedi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (AKTOB) Antalya Kemer’deki Rixos Sungate’de yapılan “Geleneksel Temmuzı toplantısında konuşan Kavaloğlu, özellikle kış operasyonları ile önemli bir boşluğu dolduran FTI’ın yerini alabilecek, yeni operasyonları destekleyecek tur operatörleri veşirketleri ile görüştüklerini belirterek şunları söyledi:

“Mevsimsellik ciddi bir problem olacak önümüzdeki sezonlarda. Çünkü biz otellerimizdeki istihdamını oranda ve nitelikte devamını arzuluyorsak mevsimsellik engelini aşmamız gerekiyor. Kışın Antalya’da açık olan otel yüzde 10 oranında. Kışın bir çok otelimiz yapısal ve pazarlama eksikliğinden dolayı nedenlerden dolayı açık kalamıyor  bu da  istihdam ve finansal imkanların daralmasına neden oluyor. Bu durumda istihdam konusunda ciddi sorunlar yaratıyor. Kışın otellerin kapanmaması gerekiyor, turist akışının devam etmesi gerekiyor. Kış sezonuna koyulacak uçuşlar, arttırılacak koltuklar bu yüzden çok önemli. Thomas Cook’un bize olan konsantrasyonu kabul edelim ve FTI’ın bize olan konsantrasyonunu ise bilelim.ciler olarak çalışmalarımızı da buna göre yapalım. Tamamen bize, Antalya ve Türkiye’ye odaklı operatörler veşirketleri ile çalışmalarımız bu süreçtelıkla koordineli şekilde ilerliyor.”

Yükseliş devam ediyor!

Antalya, 7 Milyon turist sayısına yaklaştığını açıklayan Kavaloğlu güncel verilerine de değindi: “Antalya, 6lık dönemde hareketlerinde en yüksek rakamlara ulaştı. 2023 yılına göre yüzde 14’lük bir artış kaydedildi. Federasyonu ise savaş koşullarına rağmen Ocak-Haziranları arasında pazar payı açısından yeniden Antalya’nın ilk sıradaki kaynak pazarı oldu. Diğer kaynak pazarlarımızın sezon içine dağılımı ise şu şekilde, Rus turistler Temmuzını, ve Polonyalı turistler Ağustos ve Alman turistler ise Ekimını tercih ediyorlar.”