• 09 Eylül 2024 10:03
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Kavaloğlu: Gecelemeler düştü, doluluklar olumsuz etkileniyor

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, turizm sezonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bu haberi dinleyin
09 Eylül 2024 Kavaloğlu: Gecelemeler düştü, doluluklar olumsuz etkileniyor

Ocakının başından eylülının ilk haftasına kadar geçen sürede Antalya'ya 12 milyon turist geldiğini açıklayan Kavaloğlu, kente gelen ziyaretçi sayısının geçen yılınnı dönemine göre 700-800 bin artmasına rağmen, geceleme sayısının bir güne yakın düştüğünü belirterek bunun otel doluluklarını olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Antalya'ya en çok turist gönderen 4 ülkenin sırasıyla,, Birleşik Krallık ve Polonya olduğunu hatırlatan AKTOB Başkanı, Türkiye uzmanı FTI'ın iflası ile Avrupa Şampiyonası ve Paris Olimpiyatlarına rağmen 2024 sezonunu iyi değerlendirdiklerini anlattı.

Okul tatilleri dolayısıyla ekimında özellikle, Hollanda ve Belçika'dan yoğun bir turist gelişi beklediklerini açıklayan Kaan Kavaloğlu, eylülının da çok yoğun geçeceğini, kente günde ortalama 75 bin turistin giriş yapacağını kaydetti. Kavaloğlu, 2024 ekimının 2019 dahil, en iyi ekimı olacağını ifade etti.

Antalya’sız ve Türkiyesiz dünyai düşünülemediğini belirten Kavaloğlu, Akdeniz çanağında Antalya’nın ilk üçün içinde yer aldığını vurguladı. Kente çok farklı ülkelerden turistin geldiğini anlatan Kavaloğlu, 16 milyon 600 bin turist sayısına ulaşacaklarını, transit yolcularla birlikte 17 milyonu geçeceklerini dile getirdi.

Yorumlar

  • Lütfen Bekleyin.

Yorum Yaz