• 21 Ağustos 2024 07:44
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

İstanbul Rusya sayesinde rekorlara devam ediyor

Bu haberi dinleyin
21 Ağustos 2024 İstanbul Rusya sayesinde rekorlara devam ediyor

 

İstanbul’a gelen turist ve taşınan hava yolu yolcusu sayısında rekorlar kırmaya devam ediyor. Yılın ilk yarısında (Ocak-haziran) İstanbul’a gelen toplam  8 milyon 562 bin 167 yabancı ziyaretçilerin ülkelere göre dağılımında 970.099 kişi ile ilk sırada. 

Gelen yolcuların ülkelere göre dağılımında Türkiye geneli ve Antalya’dan sonra İstanbul’da da liderlik’dan’ya geçti.

Gelen ziyaretçi veyolcusu sayısında İstanbul’un rekor kırması’ya uygulanan yaptırımların önemli etkisi var.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkan Yardımcısı, Arthur Muradyan “İstanbul'a iden Ruslar arasında önemli sayıda başka ülkelere gitmek üzere buraya transit noktası olarak kullananlar var. örneğin'daki evlerini veya'daki akrabalarını ziyaret etmek için amacı olmaksızın sıklıkla üçüncü ülkelere seyahat edenler İstanbul'dan geçiyor” dedi.

Bu aradaaçıldığı günden beri Avrupa’nın en çok yolcu ağırlayan havalimanlarından biri olan İstanbul Havalimanı 6 yılda 303 milyon yolcuyu ağırladığı açıklandı.

SivilTaşıyıcıları Derneği (IATA) ve Avrupa Havaalanları İşletmecileri Birliği (ACI) verilerinde birkaç yıldan beri İstanbul’un uçuş trafiği ve taşınan yolcu sayısında Avrupa lideri olmasının da sayesinde olduğu belirtiliyor.

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA, 29 Ekim 2018 yılında açıldığından 19 Ağustos’a kadar olan dönemde 303 milyon 58 bin yolcuya hizmet verildiği, bu dönemde 2 milyon 53 bin 326 uçuşun gerçekleştiğini açıkladı.