• 06 Ağustos 2024 07:42
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“İstanbul Atatürk Havaalanı charter uçuşlara açılsın”

Bu haberi dinleyin
06 Ağustos 2024 “İstanbul Atatürk Havaalanı charter uçuşlara açılsın”

Tarifeli uçak biletleri fiyatlarındaki artışa karşı İstanbul’a charter sefer düzenleyen uçuşlar konması gerektiği belirtiliyor.

İstanbul Derneği (İSTTA) Başkanı Murtaza Kalender İstanbul’un yüksek uçak bileti fiyatları, Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasını engellediğini belirterek İstanbul Atatürk Havalimanı’na turist odaklı charter uçuşlarının açılmasını istedi.

İSTTA Başkanı Kalender, “Turistlerin bir destinasyona gitmeye karar verirken, önce uçak bileti fiyatlarına sonra vize ücretlerine ve sonra otel konaklama imkanı ve fiyatlarına bakıyor. Bu üç kriteri birbiri ile entegre ederek ortaya çıkan tatil maliyetine göre karar verip o destinasyonu tercih ediyorlar” dedi.

Turistik charter uçuşlar konsun

Kalender, İstanbul Atatürk Havalimanı’nın turistik charter uçuşlarına açılması gerektiğini belirterek “İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanına rekor sayıda uçak inmesine rağmen, uçak bileti fiyatlarının rakip destinasyonlara göre iki katına kadar yaklaşması. Türkiye’nin ana pazar olarak belirlemiş olduğu Amerika,, Avrupa, Çin ve Asya Pasifik’ten rakip destinasyonlara daha uygun uçak biletlerinin bulunduğunu görüyoruz.lığımız ve Türk Havayolları iş birliği ile ülkemize gelen ve 1 haftalık konaklama yapacak ziyaretçiler için haftalık charter uçuşlar düzenlenerek bu uçuş fiyatlarını rekabet edilebilir hale getirebiliriz. Atatürk Havalimanı’na inecek özel turistik charterlarda geçerli olmak üzere, özel alan vergisi gibi maliyetler alınmazsa, bu kolaylık charter uçuşlarının ve gelecek turist sayılarını mutlaka arttıracaktır” dedi.

Rakip destinasyonlar

Kalender, mevcut uçak bileti fiyatlarının Londra, Paris, Milano gibi rakip destinasyonlarla karşılaştırıldığında yüksek olduğuna işaret ederek “Avrupa’dan rakip destinasyonlara daha çok ve daha uygun fiyatlara charter uçuşları gerçekleşiyor.. Örnek olarak, Londra’dan İstanbul’a gidiş-dönüş uçak bileti fiyatlarının ortalama 550 dolar, oysa Barselona gibi rakip destinasyonlara bu fiyat ortalama 200 dolar dedi.