• 19 Ağustos 2024 14:45
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

İspanya turist istemiyoruz diyor, Ürdün daha çok turist almak için plan yapıyor

Bu haberi dinleyin
19 Ağustos 2024 İspanya turist istemiyoruz diyor, Ürdün daha çok turist almak için plan yapıyor

 

İspanya, İtalya, Hollanda, Hırvatistan ve diğer ülkelerde “Yeter, artık turist istemiyoruz” sloganları ile aşırı ziyaretçi trafiğini protesto eylemleri yapılırken, Ürdün daha çok turist çekmek için plan hazırlıyor.

Ülkeye turist getirecek ve turistlere sağlanan hizmetleri sağlayacak işlemlere çeşitli teşvikler de içeren plan ile Ürdün'ün bir destinasyon olarak pazarlanması amaçlanıyor.

Ürdün Kurulu bu kapsamda, maceraini teşvik etmek için fuar ve etkinliklere katılarak tanıtım kampanyaları yürütüyor.

Yasa değiştirildi

Bu yıl değiştirilip Resmi Gazete'de yayımlanan 2024 Kanunu, sektörünün geliştirilmesi için bir fon sağlıyor. Kültürel mirası ve doğal kaynakları koruyan yasa, sürdürülebiliri teşvik ediyor. Yasarıca daha fazla turist çekmesi ve yerel ekonomiyi desteklemesi beklenen işlemleri kolaylaştırıyor.

Bu arada "Ürdün'ümüz Cennettir" programı ile, ücretsiz ulaşım ve turist eskortları da dahil olmak üzere tercihli fiyatlarla sübvansiyonlu deneyimler ve geziler sunularak iç artırılmaya devam ediyor. Bu yılın ilk yarısında 2023'ünnı dönemine göre yüzde 122'lik bir büyüme kaydeden programdan, 150.000 katılımcı ve 130 ofisi, 93 restoran ve 47 otel ve kamptan yararlandı.

Altıda 2,79 milyon turist 

Öte yandan Ürdün'ün sektörünü küresel bir destinasyon olarak ele alan Ekonomik Modernleşme Vizyonu yürütme programının yıl ortası raporuna göre, Ürdün'ün yılın ilk yarısında 2,79 milyon turist ağırlayıp 2,33 milyar Ürdün Dinarı (JD) geliri elde etti.

Rapordarıca, sektörünün bu yılın ilk çeyreğinin sonuna kadar 54.000 işçi istihdam edildiği, 138.000 yolcu düşük maliyetli ve düzenli uçuşlarla Ürdün'e toplam 993 uçuş gerçekleştirildiği bilgisi yer aldı. (Kerem Köfteoğlu)