• 13 Temmuz 2024 08:17
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

İspanya’dan sonra İtalya’da Kısa süreli kiralamaları yasaklayacak

Bu haberi dinleyin
13 Temmuz 2024 İspanya’dan sonra İtalya’da Kısa süreli kiralamaları yasaklayacak

 

İspanya Barcelona’dan sonra İtalya da Floransa’da turistlere kısa süreli kiralamaları yasaklamaya gidiyor.

İtalya’nın çok sayıda müzesi, kilisesi ve anıtıyla özellikle kitleinden olumsuz etkilenen şehirlerinden biri olan, 1982'den bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Floransa’ya son dönemde artan ziyaretçi trafiğinde kısa süreli ev kiralamalarının da etkili olduğu, bu yönde yerel halktan şikayetler geldiği belirtiliyor.

Belediye Başkanı Sara Funaro, 360.000 nüfuslu şehirde halktan gelen şikayetlerin haklı olduğunu konuyla ilgili olarak Toskana bölgesindeki bir idare mahkemesinin daha önce kararı bulunduğunu da anımsatarak kısa süreli kiralamalara yasak getirmeyi öngören düzenlemelerin önümüzdeki hafta meclis toplantısında ele alınacağını söyledi 

İspanya Barselona da yasaklayacak

Turistlere kısa süreli ev kiralamanın konut kiralarının artması ve aşırı ziyaretçi trafiğine neden olduğu gerekçesiyle son dönemde sık sık gündeme geliyor. Hükümetler ve yerel yönetimler de bu yönde önlemler alıyor.  Bunlardan biri da’nın Barselona şehri. 

Barselona yerel yönetimi ​​2028 yılı sonuna kadar turistlere tatil amaçlı kısa süreli konut kiralamayı yasaklayacağını açıkladı.

Barselona, Belediye Başkanı Jaume Collboni, yaptığı açıklamada son on yılda kira fiyatlarının neredeyse yüzde 70, satın alma fiyatlarının ise yüzde 40 civarında arttığını bunda turistlere kısa süreli kiralamaların da etkisi olduğunu belirterek “Bu nedenle şehir yönetimi olarak bu sert önlemleri  almak zorunda kaldık. 2029'dan itibaren Barselona şehrinde bugünkü haliyle turistlere kısa süreli ev kiralama olmayacak. Bu önlem konut krizini bir gecede sona erdirmeyecek. Ancak bu önlem bir dönüm noktası olacak” dedi.