• 27 Eylül 2024 09:34
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

İspanya’da turistlere yönelik cezalara yenileri eklendi

Bu haberi dinleyin
27 Eylül 2024 İspanya’da turistlere yönelik cezalara yenileri eklendi

İspanya'nın en popüler turistik bölgelerinden Malaga, 2023'te yaklaşık 14 milyon ziyaretçi ağırladı. Fakat aşırı turizm, kent sakinleri için o kadar rahatsız edici bir hal aldı ki bu yaz Costa del Sol kentinde protestolar ve kitlesel turizm karşıtı kampanyalar düzenlendi. Euronews'in haberine göre, aktivistler, şehirlerinin turistler için bir tema parkına dönüştüğünü belirterek Endülüs'e gece eğlenmeye gelen kaba ziyaretçileri eleştirdi. 

Malaga yerel meclisi turizm kurallarını değiştirdi ve ziyaretçilere uygun ve uygunsuz davranışları hatırlatmak için hem İngilizce hem de İspanyolca poster kampanyası başlattı. Malagalıların şehir merkezinde sık sık üstsüz turistlerden şikayetçi olması üzerine kıyafetsiz gezmeyi yasaklayan bir yönetmelik çıkarıldı. Buna göre kamusal alanda üstsüz ya da iç çamaşırıyla gezenlere 750 avroya (yaklaşık 28 bin 650 lira) kadar para cezası kesilecek. 

Belediye, turistlerden bağırmamalarını, şarkı söylememelerini veya yüksek sesle müzik dinlememelerini de talep ediyor. Turistlerden özellikle halkın istirahate çekildiği saatlere saygı göstermeleri ve yaşlılara, hastalara, çocuklara, öğrencilere ve önemli çalışanlara karşı düşünceli davranmaları bekleniyor. 

Yetkililer, yayalar için tasarlanmış kaldırımlarda bisiklet veya scooter kullanılmamasını da istiyorç. Trafiğin, “yasal olarak bu amaç için tasarlanmış alanlarda” kalması talep ediliyor. 

Ziyaretçilerden çöplerini atarken çöp kutularını, konteynerleri ve diğer hizmetleri kullanmaları isteniyor. Ayrıca anıtların, tarihi mekanların, park ve bahçelerin etrafına çöp atılmamasına özellikle dikkat edilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Yorumlar

  • Lütfen Bekleyin.

Yorum Yaz