• 12 Haziran 2024 01:07
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

İspanya’da emeklilere sübvansiyonlu tatil sağlayan İmserso’ya ilgisi artıyor

Bu haberi dinleyin
12 Haziran 2024 İspanya’da emeklilere sübvansiyonlu tatil sağlayan İmserso’ya ilgisi artıyor

 

İspanya’da özellikle’den  kesimin neden olduğu olumsuzluklara  karşı ‘Yeter artık turist istemiyoruz’ kampanyaları yayılırken sektör kuruluşları yerli emeklilere kamu sübvansiyonuyla ucuz tatil yapmalarını sağlayan İmserso programının geliştirilerek yayılmasını istiyor. Emeklilere sübvansiyonlu tatil olanağı sağlayan İmserso programından bir milyonun üzerinde emekli yararlanıyor. Bu özelliği ile İmserso, düşük sezonda tesislerin açık kalmasını sağlıyor. 

Kamu yönetimi Genel Devlet Bütçesinden programa yılda 300 milyon avro kaynak aktarıyor.

Meslek örgütleri; UNAV, ACAV ve FETAVE, Imserso seyahat programının iyileştirilmesine ve geliştirilmesine aktif olarak katılmak amacıyla izleme komisyonunun bir parçası olmak istiyor. Meslek örgütleri bu yöndeki taleplerini İmserso programını yürüten Yaşlı ve Sosyal Hizmetler Enstitüsü Genel Müdürlüğü'ne resmi olarak bildirdi.

6.000'den fazla satış noktasına sahip olan bu kuruluşların başkanları, ekonomisindeki, programın pazarlanması ve yönetilmesindeki stratejik rolleri nedeniyle her birinden bir temsilcine İmserso ile ilgili birimde yer verilmesini istiyor.

Ulusal Seyahatleri Birliği (UNAV ) başkanı José Luis Méndez, "Sektörün en temsili birliklerinin bu komisyona katılımı, Imserso'nun her zaman ifade ettiği şeffaflık taahhüdünü garanti altına almak için şarttır" diyor.

Sistemin geliştirilerek büyütülmesini istediklerini söyleyen kuruluş temsilcileri, komisyona katılımlarıyla programın pazarlanması ve yürütülmesi konusunda kapsamlı bir bakış açısı sağlayabileceklerini böylece sisteme katkıda bulunacaklarını söylüyor.

UNAV, ACAVe ve FETAFE, Imserso programının yaşlıların kültürel, boş zaman ve aktivite türündeki sosyal talebini karşılamanın yanı sıra otel ve sektörün diğer birimlerinin iş yükünü kolaylaştırdığını söylüyor.