• 16 Ağustos 2024 23:12
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

“İşlerimiz iyi olduğunda iyi, kötü olduğunda da kötü deriz, şimdi işlerimiz iyi

Bu haberi dinleyin
16 Ağustos 2024 “İşlerimiz iyi olduğunda iyi, kötü olduğunda da kötü deriz, şimdi işlerimiz iyi

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği’nin (AKTOB) “Geleneksellık toplantısında konuşan AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, “Otellerimiz dolu, ama sabit döviz kuru bizi zorluyor” dedi.

Toplantıda bulunan Kültür veı Mehmet’a seslenen AKTOB Başkanı Kavaloğlu, “Maliyetlerimiz hızlı bir şekilde artıyor. Enflasyon muhasebesi konusunda sizin yatırımcıyı,ciyi zor durumda bırakmayacağınızı biliyoruz. Sizden bu konuda yardım istiyoruz” dedi.

Rekabet şansımızı kaybetmeyelim

“Yakın bir dönemde umuyoruz ki vergi yükümüz daha da artmaz. Çünkü biz rekabet şansımızı fiyatların bu denli artmamasından yakalıyorduk. Bu noktada devletimizin her zaman yanımızda olmasını arzu ediyoruz” diyen Kavaloğlu konuşmasına şöyle devam etti:

“Yüzde 100 dolu olacağız diye bir kaide yok”

“Turizmciler olarak biz esnaf gibiyiz. İşlerimiz iyi olduğunda iyi, kötü olduğunda da kötü deriz ki devletimiz sorunu çözsün. Buradaımız varken de söylemek istiyorum ki, işlerimiz iyi ve otellerimiz dolu, Temmuzının başında dolulukla ilgili bir takım sorunlar yaşadık ama şu an gidişat iyi. Her zaman yüzde 100 dolu olacağız diye bir kaide yok.”

“Turist sayımız ve gelirimiz artıyor”

“Çok değerli bir o kadar da zor bir coğrafyadayız. Tüm bunlara rağmen çok başarılı bir şekilde faaliyetlerimize devam ediyoruz. Turist sayımız ve elde ettiğimiz geliri artıyor. Hem yılsonu hedefimize hem de 2028 yılı için koyduğumuz 100 milyon turist ve 100 milyar dolar geliri hedefine deımızın önderliğinde ulaşacağız.

Turizm hukuk politikasına ihtiyaç var

“Maliyetlerimiz hızlı bir şekilde artıyor. Enflasyon muhasebesi konusunda sizin yatırımcıyı,ciyi zor durumda bırakmayacağınızı biliyoruz. Sizden bu konuda yardım istiyoruz.nı zamanda sabit döviz kuru bizi zorluyor. Hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız ama 54 sektörü besleyen serbest hukuk politikasına ihtiyaç duyuyor. Yakın bir dönemde umuyoruz ki vergi yükümüz daha da artmaz. Çünkü biz rekabet şansımızı fiyatların bu denli artmamasından yakalıyorduk. Bu noktada devletimizin her zaman yanımızda olmasını arzu ediyoruz.”

“Turizm bu kadar kolay eleştirilmemeli”

“Bizim sektörümüz eleştiriye açık. Ama 54 sektörü besleyecek kadar büyük bir sektör olan bu kadar kolay eleştirilmemeli. Bizim telefonlarımız herkese açık. Birbirimizle sağlıklı iletişim kurarsak eksiklerimizi daha kolay gideririz, sorunlarımıza daha kolay çözüm buluruz.”