• 28 Mayıs 2024 00:28
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

İngiltere’de İspanyadaki ‘Turist istemiyoruz’a karşı eylem başladı

Bu haberi dinleyin
28 Mayıs 2024 İngiltere’de İspanyadaki ‘Turist istemiyoruz’a karşı eylem başladı

İspanya'da başlayan aşırı ziyaretçi trafiğine yönelik protesto eylemleri yayılıyor., Cantabria  ve Balear Adaları’ndan sonra diğer bölgelerde de eylemler başladı.

Özellikle’den gelenler arasındaki aşırı alkol tüketerek yerel halkı rahatsız eden kesime yönelik bu eylemler üzerine’de de karşı eylemler başladı.

İngiltere’de basın da tatilcilerin’daki ‘Turist istemiyoruz’ protestolarına karşı başlatılan eylemlere sık sık ve geniş biçimde yer veriyor.

The Independent gazetesi bazı özerk topluluklarda tatil evleriyle ilgili düzenlemelerin şekillenmeye başladığını, Mallorca'da birçok derneğinndaki rotaların azaltılmasını talep ettiğini ve'nda otel yatırımının durdurulmasını talep ettiğini anımsatarak,’daki eylemlerin ülke ekonomisinin motoru olane zarar vereceğine ilişkin yazıyı manşetten verdi. 

İspanya Sanayi veı Jordi Hereu da yaptığı açıklamada sektörünün güçlenerek ilerlediğinin bir olgu olduğunu, bunu yönetmek gerektiğin belirterek. "İnsanların'ya gelmesini yasaklamayacağız, ancak turist teklifine sınırlama getirebiliriz " dedi.