• 13 Ağustos 2024 13:37
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Hayvan yasasını protesto: İngiltere'de Türkiye’ye gitmeyin kampanyası

Bu haberi dinleyin
13 Ağustos 2024 Hayvan yasasını protesto: İngiltere'de Türkiye’ye gitmeyin kampanyası

Sokak hayvanlarına ötanazi yapılmasına yol açacak kanun olarak bilinen Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin kabul edilmesinin ardından turistler Türkiye'ye boykot çağrısı yapmaya başladı.

İngiliz turistler, sokak köpeklerini toplayıp yok etmeyi öngören yeni yasa nedeniyle Türkiye'yi boykot edeceklerini ve tatillerini iptal edeceklerini söyledi.

Kamuoyunda "katliam yasası" olarak bilinen ve sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin AKP ve MHP'li komisyon üyelerinin oylarıyla kabul edilmesi turistlerin de tepkisine neden oldu.

İngiliz turistler, yasa nedeniyle Türkiye'yi boykot etme ve tatillerini iptal etme kararı aldı.

Tatillerini iptal ediyorlar

Sosyal medya hesabı X üzerinden yaptıkları paylaşımlarla öfkelerini dile getiren turistler, Türkiye'deki tatil planlarını iptal ettiklerini yazdı.

Bir X hesabı "Eğer köpekleri ve kedileri seviyorsanız lütfen Türkiye'yi boykot edin" ifadelerine yer verdi.

'Türkiye'yi ziyaret etmek yapılacaklar listemdeydi. Çok güzel bir ülke. Kafelerde, dükkanlarda köpekleri görmeyi dört gözle bekliyordum' diye yazan bir başka X kullanıcısı ise 'Türkiye seyahatim iptal oldu' ifadelerine yer verdi.

Tatil planlarının iptal edilmesinin yanı sıra diğer insanlara de çağrıda bulanan bir kişi "Ucuz tatiller böyle bir kötülüğe göz yummayı haklı çıkarmaz!" ifadelerine yer verdi.