• 03 Temmuz 2023 22:31
  • 0
  • 1 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Havayolu out, demiryolu in, ‘Raylı otel- Gece Treni’ Avrupa’da uçaklara alternatif oluyor

Bu haberi dinleyin
03 Temmuz 2023 Havayolu out, demiryolu in, ‘Raylı otel- Gece Treni’ Avrupa’da uçaklara alternatif oluyor

 

Havayolu ile ulaşıma çevre koruma ve diğer nedenlerle getirilen kısıtlamalara her gün yenileri ekleniyor. Avrupa’da hükümetler ulaşımınyerine demiryolu ile yapılması için özendirici düzenlemelerle yurttaşlarını uçak yerine tren kullanmaya yönlendiriyor.

Tur operatörleri de ulaşımınile olduğu paketler yerine seyahatlerin demiryolu üzerinden trenle yapıldığı paketler hazırlıyor. 

Gece treni

Bu arada Avrupa'da gece trenleri hızla artıyor. Ulaşımın trenle yapıldığı seyahatlere ilginin artmasınınile ilgili getirilen kısıtlamalar yanında otelde geceleme maliyetinden kurtulmanın da payı olduğu belirtiliyor.

Bu model -yolcu gemilerinde olduğu gibi- yolcuların dinlenirken varış noktalarına gitmelerine olanak sağlamakla kalmıyor,nı zamanda onları otel harcamalarından da kurtarıyor.

Bu alandaki talebi gören Fransız Midnight Trains şirketi Paris'i Madrid ve Barselona'ya bağlayacak olanlar da dahil olmak üzere çok sayıda Avrupa rotası hazırladı. 2024 yılında başlayacak "raylı otel" konsepti altında, yolcuların kendi banyoları ve eğlence sistemleri ile özel kabinlerde gitmelerine olanak sağlanacak. Bu trenlerderıcarıntılı menüler, butik biralar, şaraplar ve kokteyller sunan bir bar ve yemek odasına sahip arabalar da olacak.

‘Raylı otel’ projesi daha sonra Brüksel (Belçika), Roma (İtalya), Edinburgh (İngiltere, Kopenhag (Danimarka) ve Hamburg ile Berlin (Almanya) gibi şehirleri de kapsayacak şekilde genişletilecek.

Belçikalı “European Sleeper” şirketi de yolcuları Brüksel'den (Belçika) Prag'a (Çek Cumhuriyeti), Amsterdam (Hollanda) ve Berlin (Almanya) üzerinden götüren 'İyi Geceler Treni’ ile yeni rotalar açıyor.

Bu trenlerde de yolcular bir koltukta veya yataklı vagonlarda seyahat etmeyi seçebilecekleri gibi üç yatağı, bir banyosu ve içinde saunası da olan yerleri de seçebiliyor.