• 13 Temmuz 2024 23:28
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

FTI müşterileri için geri ödeme süreci “yakında” başlayacak

Bu haberi dinleyin
13 Temmuz 2024 FTI müşterileri için geri ödeme süreci “yakında” başlayacak

 

FTI ve Big Xtra tatilcilerine iyi haber: DRSF genel müdürleri Ali Arnaout (resimde solda) ve Stefan Mees yakında iade sürecini başlatacak.

Alman Seyahat Sigorta Fonu, FTI ve bağlı markası Big Xtra'nın iflasından etkilenen tatilciler için geri ödeme sürecini önümüzdeki hafta başlatmak istiyor. Bu, 250.000'den fazla iptal edilen paket seyahat rezervasyonundan kaynaklanan taleplerle ilgili olanlar için.

Alman Seyahat Sigortası Fonu (DRSF) ana sayfasındaki yeni bir duyuruda, "İptal edilen seyahatler için depozitoların iade edilmesi ve tatil bölgelerinde halihazırda başlamış bir seyahatin devam ettirilmesi için yerinde ödeme yapılması süreci yakında başlayacak" dedi. Sorulduğunda bile DRSF kesin bir tarih vermiyor. Ancak geri ödeme seçeneklerinin önümüzdeki hafta hayata geçeceği düşünülüyor.

DRSF, zamanı geldiğinde, iflas eden iki organizatör FTI ve Big Xtra tarafından kendisine gönderilen "iletişim kanalları aracılığıyla uygun tüketicilerle aktif olarak iletişime geçmek" istiyor. Fon, etkilenen tatilcilerin geri ödeme sürecinin hızlı bir şekilde başlayabilmesi için gerekli belgeleri hazırlayıp sağlamalarını tavsiye ediyor .

RTI mağdurlarının bu kanıta ihtiyacı var

Spesifik olarak, etkilenenlerin taleplerini doğrulamak için göndermeleri gereken aşağıdaki belgeler şunlardır:

organizatör tarafından verilen DRSF seyahat sigortası

Haziran başında FTI ve Big Xtra'nın iflası sırasında zaten tatilde olan ve iflastan kaynaklanan ödemeleri yerinde yapan tatilcilerin de bu ek makbuzları ibraz etmeleri gerekmektedir.

Bireysel rezervasyon ve seyahat profilleri nedeniyle ek belgeler gerekliyse DRSF, geri ödeme sürecinin başlangıcında etkilenen kişileri bireysel olarak bilgilendirmek istiyor.

250.000'den fazla paket tatil iptal edildi

Toplamda 40'tan fazla ülkeden gelen misafirlerden gelen 250.000'den fazla iptal edilen paket tatil rezervasyonunun kontrol edilmesi ve ödenmesi gerekiyor, fon hasarın boyutuna ilişkin önceki bilgileri açıklıyor.rıca iflas anında tatilde olan paket yolcularının yaptığı ödemelerin de geri ödenmesi gerekiyor.

DRSFrıca, iflas edene kadar üçüncü büyük Alman tur operatörü olan FTI'nin büyüklüğünde bir iflas durumunda çok sayıda farklı seyahat formatının etkileneceğine dikkat çekiyor: klasik paket turlar, grup turları veya ilgili seyahat hizmetleri .

FTI paketiyle seyahat eden yolcular paralarını nasıl geri alıyor?

Rezervasyon kanalları ve ödeme yöntemleri de oldukça farklıdır; klasik olarak seyahatsi aracılığıyla veya doğrudan çevrimiçi rezervasyon şeklinde. Bu nedenle, bireysel geri ödemeye giden yollar, özellikle sağlanan iletişim bilgilerine bağlı olarak farklılık gösterebilir.

Bu karmaşıklığa rağmen, seyahat edenler DRSF'ye güvenebilir: Fonun iletişim bilgilerine sahip olan uygun her kişiyle aktif olarak iletişime geçilir. DRSF'nin iletişim bilgilerine sahip olmadığı tüketiciler , fonun web sitesine kaydolabilecek   . Aksi takdirde DRSF'ye rapor verilmesine gerek yoktur. Herhangi bir sorunuz varsa, web sitesindeki bilgilere ek olarak fon, Pazartesi'den Cuma'ya sabah 8'den akşam 7'ye kadar +49 (0)30 78954770 numaralı telefondan ulaşılabilecek bir yardım hattına başvurmaktadır.