• 06 Haziran 2024 08:06
  • 0
  • 4 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

FTI iflasını fırsata çevirmek için el ovuşturanlar da var. Rakipler müşterileri kapmak için yarışıyor

Bu haberi dinleyin
06 Haziran 2024 FTI iflasını fırsata çevirmek için el ovuşturanlar da var. Rakipler müşterileri kapmak için yarışıyor

 

Almanya seyahat pazarının 3. Büyük grubu FTI Touristik’in iflası bir yandan halen tatilde olanlar ile gelecek tarihte tatile çıkmak için ön ödeme yapanların durumu tartışılıyor. Bir yandan da Türkiye ve diğer ülkelerde şirketin gönderdiği müşterileri ağırlayan otellerin yüz milyonlarla ifade edilen alacaklarının ne olacağı tartışılırken bir yandan doa iflasın kendilerine fırsat yarattığını düşününler harekete geçti.

Başta TUI olmak üzere, Dertour, Anex, Alltours,Coral, Bentour FTI müşterilerini kapmak için hemen alternatif programlar hazırlayıp açıklıyor.

Bu kapsamda otellerle görüşen tur operatörleri FTI müşterilerinden gelecek müşterilere eski fiyatların uygulanmasını istiyor.

Tur operatörleri FTI müşterilerine , herhangi bir avans veya depozito ödemeden,nı fiyata 30 Haziran'a kadar planladıkları seyahate eşit bir seyahat rezervasyonu yapma olanağı sunuyorlar. Bu olanağı kullanmak isteyen müşterilerin yalnızca FTI ile rezervasyon numaralarını belirtmeleri ve ödeme kanıtını eklemelerinin yeterli olduğu belirtiliyor

TUI

FTI'nin iflası üzerine ilk harekete geçenlerden pazarın en büyük grubu TUI’nin birimi FTI müşterilerini çekmek için kapsamlı bir paket hazırladı. TUIrıca, 31 Ekim 2024 tarihine kadar olan seyahatler için 30 Haziran 2024 tarihine kadar yapılan tüm rezervasyonlarda ön ödeme almayacağını duyurdu.

TUI Deutschland Başkanı Stefan Baumert: "FTI müşterileri için depozito ödememe gibi özel koşullarımızla birlikte uçuş paketi tatillerinde 300 Euro'ya varan tasarruf sağlayan piyasadaki en cazip yeni rezervasyon paketini sunuyoruz. Sunduğumuz programa tatilcilerden ve seyahatlerinden, hızlı geri bildirimler aldık” diyor. 

DER

Bir ara FTI Grubunu satın alması için görüşmeler yapan’nın ikinci büyük grubu Dertour da FTI müşterilerini kendisine çekmek için harekete geçti. Dertour 31 Temmuz 2024'e kadar iptal edilen FTI müşterilerinin kendisinden yeni rezervasyon yapmaları halinde ön ödeme almayacağını açıkladı.

Dertour,lerin de FTI müşterilerini kapmaları bu gruptan müşterilere yapılan satışlar için yüzde 1 ek komisyon ödeyecek.Alltours

Alltours’un sahibi Willi Verhuven: "Tatilleri iptal edilen FTI müşterilerine yeterli alternatifler sunabilmek için kısa vadede tüm destinasyonlarda otel ve uçuş kapasitelerimizi artırmaya başladık. Alltours'un daha da büyüme potansiyeli bekliyoruz" diyor.

LMX

LMX tur operatörü grubu, rakibi FTI Touristik'in iflası nedeniyle peşinat ödemelerinden geçici olarak feragat ettiğini açıkladı. LMX FTI müşterilerine güven vermek için kendileri ile çıkılacak tatil parasının tamamını seyahat sonunda ödeyebileceklerini duyurdu.

Schauinsland

Schauinsland-Reisen sahibi Gerald Kassner da "Bugünden itibaren Haziranı sonuna kadar, tüm yeni rezervasyonlar için büyük ölçüde azaltılmış iptal koşulları sunuyoruz.rıca, Haziranı sonuna kadar tüm rezervasyonlar için rezervasyonu yapılan seyahatler için peşinat ödemelerinden de feragat ediyoruz. Ortalamanın üzerindeki komisyonlarımızla ve bilinçli olarak kupon veya kupon kampanyalarımızdan vazgeçerek, seyahatlerine genel olarak güçlü rezervasyon teşvikleri sunuyoruz" diyor.

Coral/Ferien

Coral Travel'da (COR), iptal edilen FTI Group rezervasyonları için depozito olmadan yeni rezervasyonlar yapılabilecek programını açıkladı. Coral/Ferien Müdürü Koray Çavdır " "Dünden bu yana rezervasyonlarda yüzde 100 artış yaşadık. Rezervasyonlarda iyi bir artış var. Tüm destinasyon bölgelerinde yeterli kapasiteyi ve mümkün olan en cazip seyahatleri sunmak için ortaklarımızla da görüşmelerde bulunuyoruz" diyor.

Anex

Anex ödenmemiş FTI rezervasyonlarını devralmak istiyor

Anex da harekete geçti. Anex’in sahibi Neşet Koçkar FTI müşterilerinin tümüne talip olduklarını söyledi. Koçkar, yaptığı açıklamada, FTI ve DRSF'nin iflas yöneticisine Türkiye için rezerve edilen gezileri gerçekleştirme teklifinde bulunduğunu söyledi. Koçkar, birçok FTI müşterisinin özellikle çocuklu ailelerin yoğun sezonda erken rezervasyon fiyatlarıyla yaptıkları rezervasyonlaranı fiyatın uygulanacağını söyledi.

Bentour

Bentour Reisen, kalkış tarihi 15 Haziran 2024 olan iptal edilen FTI rezervasyonları için bazı Türk otellerinde "entegre eşleştirme talebiyle rezervasyon" olanağı sunuyor.

"Daha fazla kontenjan ve daha fazla oda almak için otellerle konuşuyoruz, ancak anladığımız kadarıyla onlar da kendi stratejilerini düşünüyorlar, bu nedenle piyasadaki yatak arzımızı artırabilmek için bu hafta yanıtlarını bekliyoruz." Havayollarına gelince, yeterli koltuğumuz var" diyorlar FTI'nin bıraktığı boşluğu doldurmayı düşünüp düşünmedikleri sorulduğunda.