• 05 Eylül 2024 01:01
  • 13
  • 3 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Fehmi Köfteoğlu'nun ardından...

Bu haberi dinleyin
05 Eylül 2024 Fehmi Köfteoğlu'nun ardından...

Turizmgazetesi’nin saygıdeğer okurları,

Ne yazık ki 28 Ağustos sabah 05:30’da babam Fehmi KÖFTEOĞLU’nun ani rahatsızlığı ile başlayan süreç 10:20’de aklımın ucundan dahi geçmeyecek bir şekilde sonlandı…

Benim hem babam, hem en iyi arkadaşım hem de rehberimdi. Ama sadece benim değil tanıdığım ve tanımadığım onlarca insan için baba, ağabey ve kardeşti. Aklın ve bilimin ışığında geçirdiği ömrünün sonunda da yine kimseden beklenmeyeni yaptı; tüm organlarını ve bedenini kadavra olarak bilim insanlarına bağışladı, Çapa Üniversitesi’nde öğretmeye devam ediyor.

Sektörde omuz omuza yürüdüğü dostları gibi her doğru da söylenmez ki diyenler, “her zaman elimden tuttu” diyenler de son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Bu kıymetli insanlar kendilerini zaten biliyor, O’nun da tercih edeceği üzere isimlerini tek tek zikretmeyeceğim. 

Elim kalem tutmaya başladığı anda bana çalışmayı öğreten, 1974 yılından beri gazetecilik mesleğini alnının akıyla icra eden, kaynaksız haber yapmamayı düstur edinmiş ve bu uğurda ömrünü okumaya ve araştırmaya vakfetmiş bir babanın kızı olduğumu biliyorum. Ne mutlu ki yaptığı her işi bana gösterdi, tek tek öğretti.

Gazetecilikte doğruluğun ne kadar önemliyse hızın da o kadar önemli olduğunu O’ndan öğrendim.gazetesi onun çocuğu gibiydi. 16 itfaiyenin saatlerce söndüremediği yangında “neyse ki servera bir şey olmamış, çalışmaya devam” diyerek yangının altında oturup olup biteni okuyucularına anlatabilmek için haber yazan, yoğun bakımdan çıkar çıkmaz bana bilgisayarımı getirin diyen bir gazetecinin tek çocuğu olmama rağmen ilk göz ağrısı olmayı beklemiyordum elbette.

Bilgiyi kabına bakmadan alan, karşısına kimi alacağını düşünmeden doğru bildiğini kaynağıyla birlikte söyleyen bir dava insanıydı, birlikte de az dava atlatmadık…

Resort dergisi, EMITT fuarı, Uluslararası Resort Kongresi gibi “fikir babası” olduğu her işi özenle büyütse degazetesi’nin yeri onda her daimrıydı. Kopyala-yapıştır haber yapanlara inat uluslararası basını her gün takip edip araştırmalarını bilgi ve eleştiri süzgecinden geçirmek, sektörün istatistiklerini çıkarmak için o meşhur koltuğunda oturup sabahlara kadar çalışırdı. 

O’nun en büyük mirası aklın ve bilimin yolunda yaptığı çalışmaları ve prensipleridir.

Her sabah ilk iş sektörde olup biteni öğrenmek içingazetesi’ni tıklayan tüm okurlarımızdan bir haftalıkrılığımız için özür diliyorum. Bu gece O’nun koltuğuna “kaldığımız yerden devam” demek için oturdum. 

Turizmgazetesi ve bıraktığı tüm eserleri, tüm çalışmaları -ekibinin de katkılarıyla- O’na yakışır şekilde sürdüreceğim. 

Mail veya whatsapp yoluyla her zaman olduğu gibi günlük haber almak isteyen/önerileri olan tüm okurlarımızın sukufteoglu@hotmail.com adresine ulaşmasını rica ediyorum.

Turizmgazetesi’nde son 20 senedir yazığı köşe yazılarından derlenen kitabı geçen sene yayınlandığında tüm gelirini 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden depremzede çocukların eğitimine bağışlamıştı, bu kez ise Darüşşafaka’ya bağışlayacağız.

Kitaba ulaşmak isteyenler için: Yarım Asrın Ardından Fehmi Köfteoğlu (adaliyayinlari.com)

E. Su KÜFTEOĞLU ANWARY

Yorumlar

  • Lütfen Bekleyin.

Yorum Yaz