• 05 Eylül 2024 01:06
  • 0
  • 2 DAKİKA OKUMA SÜRESİ

Ersoy ve Kurum hakkında suç duyurusu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum hakkında Turizm Bakanlığı’na ait bir orman arazisini otel yapmak için Ersoy’un şirketine tahsis edildiği gerekçesiyle suç duyurunda bulunuldu.

Bu haberi dinleyin
05 Eylül 2024 Ersoy ve Kurum hakkında suç duyurusu

Ersoy ve Kurum hakkında suç duyurusu

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez’in, Kültür veı Mehmet Nuri’unlığı’na ait bir orman arazisini otel yapmak için kendi şirketine tahsis ettiği,’daki söz konusu koy için imar raporu olmamasına rağmen ÇED raporu çıkarıldığı ve altyapı çalışmaları için Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin borçlandırıldığı yönündeki iddialarından yola çıkan Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Mehmet Nuri ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğiı Murat Kurum hakkında suç duyurusunda bulundu. 

HKP avukatları; Kültür veı Mehmet Nuri, Kültür ve Yardımcıları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğiı Murat Kurum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Yardımcıları, ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürü Eyyüp Karahan ile ÇED İzin ve Denetim Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanları hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Dilekçede yer alan isimlerin; “nitelikli dolandırıcılık”, “irtikap”, “görevi kötüye kullanm”, “kamu görevlisinin suçu bildirmemesi”, “Anayasa’yı ihlal” ve “Anayasa’nın 169’uncu maddesinekırılık” suçlarını işledikleri iddia edildi.

“Sonuna Kadar Mücadele Edeceğiz”

HKP Genel Sekreter Yardımcısı avukat Tacettin Çolak, suç duyurusuna ilişkin yaptığı açıklamada, “AKP’giller bu kez de Adalıyalı Koyu’ndaki bir peşkeşle karşımıza çıktı. Milletvekili Turhan Çömez’in verdiği bilgiye göre bu koydaki 95 bin metrekarelik orman arazisi Kültür velığı’na ait. Bu araziyi otel yapmak üzere Mehmet Nuri, kendi şirketine tahsis ettiriyor. İmar raporu olmamasına rağmen de ÇED raporu aldırıyor ve altyapı işlemleri için Muğla Büyükşehir Belediyesi borçlandırılıyor.rıca, cennet köşelerden biri olan bu koyda devasa boylardaki 50 bin çam ağacının otele yol yapmak üzere kesileceği söylenmektedir. Bu durum, Türk Ceza Kanunu ve Anayasanın 169’uncu maddesine göre suç teşkil etmektedir” dedi.

Çolak, HKP’nin doğaya, çevreye, tarihe, hayvana ve bitkiye saygı gösteren bir parti olduğunu vurgulayarak, “HKP olarak Mehmet Nuri, Murat Kurum ve diğer bürokratlar hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bu tür suç duyurularımız, vatan ve halk sevgimizden kaynaklanmaktadır. Vatan topraklarını, koylarını ve kıyılarını koruma amacıyla partimizin tarihsel sorumluluğu gereği her türlü mücadeleyi sonuna kadar yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

  • Lütfen Bekleyin.

Yorum Yaz